Barca: balhé a La Masiánál – a klubikon sorra viszi el a tehetségeket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.28. 14:13
null
Carles Puyol játékosügynökként nem a Barcelonát segíti (Fotó: AFP)
Brit sajtóértesülések szerint áll a bál a La Ligában szereplő Barcelona labdarúgócsapatánál: az egyesület vezetősége roppant dühös Carles Puyolra, a klub legendás védőjére.

 

Az sem titok, mi csapta ki a biztosítékot a gránátvörös-kékek vezérkaránál: a gárda akadémiája, a La Masia egyik szupertehetségének tartott, 16 esztendős Eric García elhagyja a spanyol klubot, és a Manchester Cityhez szerződik.

A Barca számára már az is nagy blamának számít, hogy a fiatal tehetség távozik, ám mindezt a katalánok legendájának, Carles Puyolnak a javaslatára teszi! A 39 esztendős korábbi védő ugyanis 2015-ben felcsapott játékosügynöknek, ő képviseli többek között Garcíát is, és Puyol azt javasolta ügyfelének, hagyja ott a Barcelonát, mivel a Manchester Citynél nagyobb esélye van arra, hogy az első csapat kezdőjébe beverekedje magát.

Puyol ráadásul egy másik ígéretet, Carles Alenát is a szigetországba vinne, őt a Tottenham szerződtetheti napokon belül.

Az utánpótlásból a 18 esztendős, szintén óriási tehetségnek tartott Jordi Mboula is eligazolt – érte a Barcelona mindössze 3 millió eurót kapott a Monacótól.

A The Independent emlékeztet: Mboula, García és Alena távozása óriási presztízsveszteség a katalánoknak, akik az elmúlt évek során Cesc Fabregast is hagyták elmenni, hogy aztán később 33 millió euróért visszavásárolják, de hasonló volt a történet például Gerard Piqué esetében is. A gránátvörös-kékek 45 millió euró körüli összeget készülnek fizetni az Arsenalnak Héctor Bellerín játékjogáért, akit 2011-ben engedtek el az akadémiáról. Szó esik még Keita Baldéról is, aki Spanyolországot elhagyva a Lazióban teljesedett ki, s most a Barcelona 40 millió eurót sem sajnálna érte adni.

Puyol volt az, aki Marc Bartrát arra sarkallta, hogy a több játéklehetőséget figyelembe véve hagyja el Barcelonát, s igazoljon a Borussia Dortmundhoz.

FRISS: A Barcelona szerdán a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy meghosszabbította Alena szerződését – egy tehetség tehát biztosan marad a katalánoknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik