Barca: Aubameyang tudja, mit kellene tennie Dembélének

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 18:34
null
Vajon sokáig látjuk még együtt ünnepelni Aubameyangot és Dembélét? (Fotó: AFP)
Eddig úgy tűnik, jól járt az FC Barcelona Pierre-Emerick Aubameyang szerződtetésével, hiszen a gaboni támadó a harmadik spanyol bajnokiján mesterhármassal segítette a katalánokat a Valencia elleni 4–1-es sikerhez. A Mikel Artetával összekülönböző, ezért az Arsenaltól viharos körülmények között távozó 32 éves játékos a Sportnak adott keddi nyilatkozatában elárulta, előző menedzsere sok siket kívánt az új munkájához, valamint kitért Ousmane Dembélé szerződéshosszabbítási mizériájára is.

 

Annak ellenére is számít Ousmane Dembélé játékára a Barcelona vezetőedzője, Xavi, hogy a francia támadó még mindig nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését a klubbal, sőt, több erre vonatkozó ajánlatot is visszautasított télen, amiért a vezetőség és a szurkolók is neheztelnek rá. A szituációról elmondta a véleményét Aubameyang is, akinek nagyszerű a kapcsolata Dembélével, hiszen korábban a Dortmundban is együtt futballoztak.

„Ő az én kis testvérem. Sohasem távolodtunk el egymástól, azután is beszéltünk, hogy távozott a Dortmundtól – mondta a XXI. század első olyan futballistája, aki négy különböző élbajnokságban is mesterhármast szerzett. – Ismerem, folytatnia kell. Szeretném, ha maradna. Mondtam is neki, hogy sokáig együtt fogunk dolgozni itt. Szerintem lehetséges, hogy marad.

Az interjúban a fiatal középpályástriót, Pedrit, Gavit és Nico Gonzálezt méltató gaboni csatárt arról is megkérdezték, örülne-e, ha Erling Haalandot átigazolná a Barca.

„Megtiszteltetés lenne együtt játszani Haalanddal. Fiatal kora ellenére már most a legjobbak közé tartozik” – vélekedett Aubameyang, akire jellemző, hogy szuperhősös maszkban ünnepli egy-egy gólját, s elárulta, erre sor kerülhet az új klubjában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik