Barca: a PSG védője lehet a harmadik nyári érkező – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.12. 18:22
null
Csapattársak lehetnek: Messi és Digne fut versenyt a tavaly őszi BL-csoportmeccsen (Fotó: AFP)
A TV3 információi szerint a PSG 22 éves francia védője, Lucas Digne lehet a Barcelona labdarúgócsapatának harmadik igazolása a nyáron. A katalán tévéadó úgy tudja: a felek közötti tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, 48 órán belül le is zárulhatnak.

Digne tagja volt az Eb-döntős francia válogatottnak. A 13-szoros válogatott azonban nem lépett pályára a kontinensbajnokságon.

Digne a PSG alkalmazásában áll – három éve 15 millió euróért vettek meg a Lille-től –, az előző szezonban a Roma kölcsönjátékosa volt. A Serie A-ban 33, a BL-ben nyolc mérkőzésen lépett pályára, előbbi sorozatban háromszor volt eredményes.

A katalánok különben régen kiszúrták maguknak a védőt, már a Lille-től elvitték volna az akadémiájukra, de ő inkább a hazájában akart beérni. A PSG-nél eltöltött két idénye alatt 44 tétmeccsen játszott, Layvin Kurzawa és Maxwell személyében a bal oldali védő posztján darabra megvannak a párizsiak, a Barcánál viszont Jordi Albát versenyeztetnék meg, illetve pótolnák sérülés, eltiltás esetén a franciával.

Digne szerződése a PSG-nél 2018 nyarán jár le, értékét a transfermarkt.de 15 millió euróra teszi. A Marca úgy tudja, hogy a katalánok vételi ajánlata (16 millió euró) nagyságrendileg megegyezik ezzel.

A Barca idén nyáron visszavásárolta Denis Suárezt, illetve 25 millióért megszerezte a Lyontól Samuel Umtitit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik