Atlético Madrid: Falcao 9.5-öt adna az idei évére

Vágólapra másolva!
2012.12.21. 11:56
Radamel Falcao, a spanyol Atlético Madrid kolumbiai labdarúgója 9.5-re értékelte az idei esztendőben nyújtott egyéni teljesítményét. Természetesen a tízes skálán...

„Csodálatos, fantasztikus volt a 2012-es évem – örvendezett Falcao. – Annyi minden jó történt velem, hogy úgy kell kiválasztani a legjobbat. Ha osztályoznám, akkor kilencest adnék erre az évre, mert tényleg csak egy nagyon pici hiányzott. De a 9.5 még talán jobb is." Falcao. – Annyi minden jó történt velem, hogy úgy kell kiválasztani a legjobbat. Ha osztályoznám, akkor kilencest adnék erre az évre, mert tényleg csak egy nagyon pici hiányzott. De a 9.5 még talán jobb is."

Így fest 2012-ben egy elégedett Tigris (Fotó: Reuters)
Így fest 2012-ben egy elégedett Tigris (Fotó: Reuters)

Falcao döntő érdemeket szerzett az Atlético Európa-liga-győzelméből, csapata pedig jelenleg a második helyen áll a tabellán – négy ponttal többet gyűjtve eddig, mint a bajnoki címvédő városi rivális, a Real Madrid. A támadó az ősszel tizenöt bajnokin tizenhétszer volt eredményes, benne a Depor ellen szerzett öt találattal. Ez a remeklés azonban nem téveszti meg az erőviszonyokat reálisan felmérő csatárt.

„A Real Madrid és a Barcelona költségvetése lehetőséget ad arra, hogy a világ legjobb játékosait foglalkoztassák. A tabellán viszont most első a Barca, második az Atlético és harmadik a Madrid. Így jelenleg a Barcáról és az Atléticóról kellene beszélni."

Azzal azonban ő is tisztában van: ez az állás csupán pillanatnyi és még bőven változhat a bajnokság végéig. Annál is inkább, mert a madridi derbit például 2–0-ra elbukták idegenben. A két honi nagy rivális azonban nemcsak a Primera Divisiónból emelkedik ki – épp, mint a Falcao teljesítményére árnyékot vető két világklasszis. Hiszen sok más csillaghoz hasonlóan a kolumbiai sem került be a FIFA-Aranylabda dobogósai közé sem.

„Lenyűgöz Xavi, Iniesta, Casillas, de nem nyernek Aranylabdát, mert van közöttünk két monstrum."

A Tigris becenévre hallgató Falcaónak vérbeli gólvágóként azonban talán mind közül a legnagyobb esélye van arra, hogy elérjen Lionel Messi és Cristiano Ronaldo elismertségi szintjére.

Az ünnepeket a családjával és barátok között tervezi tölteni, s kellőképpen ki akarja magát pihenni a következő évre, amelytől egészséget, a szakmai vágyakat nézve pedig még többet is vár, mint az ideitől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik