Atlético: elköszönt a csatár – 52 millióért kerülhet Angliába

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 07:46
null
Cunha nem tudott alapemberré válni az Atléticóban, ami miatt a brazil vb-keretből is kimaradt, így nem meglepő a távozása (Fotó: AFP)
A brazil Matheus Cunha csütörtökön az Instagramon elbúcsúzott az Atlético Madrid szurkolóitól – a csatár a hírek szerint az angol Premier League-ben szereplő Wolverhamptonnál folytathatja pályafutását.

 

Az Atlético Madrid csütörtökön 3–1-re győzött a Spanyol Király-kupában a negyedosztályú Arenteiro ellen. A madridiak nem nevezték a meccsre 23 éves brazil csatárukat, Matheus Cunhát, aki idő közben az Instagramon elbúcsúzott a klub szurkolóitól.

„A szeretetről és a szeretet érzéséről. Ezek a dolgok sosem fognak változni – valakivel azonosulni, amikor az ember fontosnak érezheti magát, amikor egy család tagjává válik. Atlético, fantasztikus játékosaid vannak, sportolóként és emberként is, és vannak rajongóid, akiknek köszönhetően a világ másik felén is otthon érezhettem magam. A futball olyan, mint bármelyik másik munka, megvan a maga hierarchiája, vannak, akik irányítanak és meghozzák a döntéseket, amikor aztán neked is döntened kell. Az Atlético mindig megmarad a szívemben. Mindent megadtál nekem, nagyon szépen köszönöm” – írta sokat sejtetően Cunha, majd a sajtóban edzője, Diego Siemone is elismerte, hogy klubot vált.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano arról posztolt, hogy a csatár 52 millió eurós üzlet keretében (50 milliós fix árral és kétmilliós bónusszal) szerződik az angol Premier League-ben utolsó helyen álló Wolverhamptonhoz.

Cunha 2021 nyarán 30 millió euróért szerződött a Herthától az Atléticóhoz, amelynél azonban nem tudott meghatározó játékossá válni, 54 tétmeccsen kevesebb mint 1800 játékperc jutott neki, hét gólt szerzett, nyolc gólpasszt ért el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik