Atlético: Diego Costa gólt lőtt, majd a távozásáról beszélt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.28. 12:06
null
Diego Costa egyre közelebb a távozáshoz (Fotó: AFP)
Még az átigazolási időszak vége előtt elhagyhatja az Atlético Madridot Diego Costa. A 31 éves támadó erről maga beszélt a hétvégén a Granada ellen 6–1-re megnyert találkozót követően.

A spanyol sajtóban egyre több helyen köszön vissza a hír: Diego Costa második madridi korszaka a végéhez közeledik. A rutinos támadó kezdőként lépett pályára a Granada elleni hétvégi bajnokin, mi több, gólt is szerzett, ám ez sem segített sokat a helyzetén.

Mint a Football Espana megjegyzi, a mérkőzésen csereként is két gólig és egy gólpasszig jutó Luis Suárez egyértelműen nem a kispadra érkezett a Barcelonától. Diego Simeone az uruguayi támadóval, valamint az ifjú portugállal, Joao Félixszel képzeli el a kezdőcsapatát hosszabb távon. Ebben a leosztásban Costának csupán a kispad, illetve percek jutnának.

A Brazíliában született, ám spanyol felnőttválogatott labdarúgó az előző évadban 30 tétmérkőzésen csupán öt gólig jutott, 2017 óta tartó második atléticós korszakában pedig korántsem tud olyan hatékony lenni, mint az első 2010 és 2014 közti időszakában volt. Míg utóbbi periódusban 94 bajnokin 43-szor volt eredményes, a Chelsea-tól való visszatérése óta 55 La Liga-meccsen 11 találat a mérlege.

Costa a Granada elleni meccset követően adott tévéinterjúban maga is elismerte, megvan az esélye annak, hogy még ebben az átigazolási időszakban elhagyja az Atléticót. A támadónak a 2020–2021-es évad végéig szól a jelenlegi szerződése.

Diego Costa összességében Álvaro Morata távozásával sem került közelebb ahhoz, hogy stabil kezdő legyen Simeone gárdájában.

Costával kapcsolatban brazil, kínai, illetve közel-keleti ajánlatokról lehetett olvasni az elmúlt hónapokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik