Atlético: bemutatták a vb-ről hazaküldött horvát támadót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 16:16
A múlt héten vált hivatalossá, hogy a világbajnokságról hazaküldött horvát válogatott támadó, Nikola Kalinic a spanyol élvonalban szereplő Atlético Madridban folytatja pályafutását, miután megvásárolták a Milantól – sajtóhírek szerint – 14.5 millió euróért. A 30 éves támadót hétfő délelőtt be is mutatta új klubja a sajtó képviselőinek.

A 30 éves csatár a megállapodás értelmében a következő három szezonban lesz az Atlético játékosa.

Kalinic ezen a nyáron elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány hazaküldte az oroszországi világbajnokságról. A csatár a Brazília elleni felkészülési mérkőzésen és a Nigéria elleni vb-meccsen is hátfájdalmakra hivatkozva nem volt hajlandó csereként beállni. Dalic ezután döntött úgy, hogy nem tart igényt a szolgálataira.

A játékost a 2017–2018-as szezonban a Fiorentina kölcsönadta a Milannak, a milánóiak pedig az idén nyáron végleg megvásárolták a firenzeiektől – ezt követően szerezte meg a játékjogát az Atlético Madrid, sajtóhírek szerint 14.5 millió euróért.

„Mindent az Atléticónak rendelek alá. Tisztában vagyok vele, hogy olyan csapathoz kerültem, amelyiknél mindenki keményen dolgozik, és a maximumot nyújtja” – fogalmazott a horvát támadó a Wanda Metropolitano Stadionban rendezett bemutatón, ahol az is kiderült, hogy a 9-es számú mezt viseli az új idényben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik