Athletic Bilbao: Javi Martínez bejelentette távozási szándékát

Vágólapra másolva!
2012.07.08. 21:06
A spanyol Athletic Bilbao világ- és Európa-bajnok labdarúgója, Javi Martínez bejelentette távozási szándékát Josu Urrutia klubelnöknek. A baszk klubnál egyelőre nem tudnak foglalkozni érdemben a történtekkel, amint arról pénteken már beszámoltunk, Marcelo Bielsa váratlan távozása után a legégetőbb dolog most az edzőkérdés.

Utána viszont azonnal Javi Martínez kerül terítékre, hiszen a 23 éves, védőként és középpályásként egyaránt hasznos játékos évek óta alapembere a baszkoknak, első idényében (2006–2007), 18 évesen már 35-ször lépett pályára.

Javi Martínez szerződése 2016-ig él, kivásárlási ára 40 millió euró. Miután a játékos tisztában van piaci értékével – a transfermarkt.de szerint ez 22 millió euró –, a nyilvánosságra hozott döntésével lépéskényszerbe hozta az Athletic vezetőit. Akik nyilván ragaszkodnának értékükhöz, de egy bizonyos pont után – ami a jelek szerint eljött – ennek sok értelme már nincs: kedve vesztett, motiválatlan játékosnál nincs rosszabb. Akkor már inkább jöjjön az alkudozás.

A jó felépítésű futballista (190 cm) két klub érdeklődését keltette fel komolyabban, az egyik a német Bayern München, a másik a Barcelona. Javi Martínez inkább utóbbi felé hajlana – több válogatottbeli társával is találkozna ott –, ráadásul Seydou Keita távozásával megüresedett egy hely a középpályán, igaz, nem a kezdőben. Viszont középső védőként való bevetésére is van lehetőség, márpedig ezen a poszton a katalánok évek óta keresnek hosszútávra is megnyugtató megoldást.

Javi Matínez – többek között Juan Mata és Jordi Alba – társaságában tagja a londoni olimpiára készülő spanyol válogatottnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik