A pályán újraélesztett Miguel García nem játszhat többé

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 17:50
null
Miguel Garcíát szerencsére sikerült megmenteni
Miguel García az orvosok gyors közbelépésének köszönhetően túlélte a szívrohamot, amelyet a Salamanca Betis elleni bajnokiján szenvedett el, és az állapota stabil, de soha többé nem léphet pályára. A játékos szíve 25 másodpercig nem dobogott, de szerencsére a közelben volt egy defibrillátor...
RUBÉN DE LA RED SEM TÉRT VISSZA
Bár Rubén de la Red esete nem volt ennyire ijesztő, a 2008-ban a Real Madrid kupameccsén összeeső spanyol Európa-bajnok futballista azóta sem lépett pályára, és minden bizonnyal nem is fog a jövőben.

A mindössze 25 éves játékossal a korábbi hírek szerint szeretett volna szerződést bontani a fővárosi klub, ám a napokban kiderült, hogy a blancók José Mourinho szakmai stábjánál kínáltak helyet De la Rednek.

„Igen, van egy ajánlatom Jorge Valdanótól. Egyelőre nem mondhatok többet, még nem zártuk le a tárgyalást. Szeretnék a Realnál maradni, ahol tíz évet töltöttem el" – mondta De la Red, aki a hírek szerint az ellenfeleket figyelné meg.

Antonio Puerta és Daniel Jarque halála után majdnem újabb tragédia rázta meg a spanyol labdarúgást: tegnap Miguel Garcíának megállt a szíve a Salamanca Real Betis elleni spanyol másodosztályú bajnokiján, de az orvosok gyors közbelépésének köszönhetően sikerült újraéleszteni egy defibrillátor segítségével.

A középpályás szíve huszonöt másodpercig nem vert, és a szenvedését a lelátóról nézte végig a felesége és a hároméves kislánya. A Miguel Garcíát azonnal kórházba szállító mentőautóba a Salamanca sportigazgatója, Baltazar Sánchez is beszállt, hogy tájékoztathassa a családtagokat a játékos állapotáról.

A 31 éves futballista ekkor már a tudatánál volt: „Rémült volt, de felismert engem. És válaszolni tudott arra, hogy a csapat kétgólos hátrányban volt, amikor rosszul lett" – mondta a sportigazgató, akihez Miguel García felesége is csatlakozott a kórházban, akit egy szurkoló vitt a férje után.

Szerencsére a kórházban sikerült stabilizálni a labdarúgó állapotát, de az orvosok elmondta Garcíának, hogy nem térhet vissza a futballpályára. A kórház alkalmazottjainak beszámolója szerint a játékosnak fájt, hogy nem futballozhat többé, de elfogadta sorsát.

„Azok után, amit a tegnapi mérkőzésen átélt, az a kevésbé rossz, hogy nem léphet pályára többé" – mondta Baltazar Sánchez.

A mérkőzést egyébként a történtek ellenére végigjátszották: a Salamanca kapott még egy gólt, így a Betis nyert 3–0-ra. A vendégek vezetőedzője, Pepe Mel elmondta, a hazaiak kérték, hogy folytassák a találkozót.

Videón Miguel García szívrohama a meccs közben – csak erős idegzetűeknek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik