A király visszatér: C. Ronaldo 58 nap után újra a Bernabéuban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 13:22
null
A madridi szurkolók már nagyon várják, hogy kedvencüket újra láthassák, hazai pályán is (Fotó: Reuters)
A Celta Vigo ellen játssza a szezon első tétmérkőzését a Real Madrid labdarúgócsapata – a spanyol élvonal (Primera División) 18. fordulójában randevúznak egymással, a 19 órakor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti –, a Santiago Bernabéuban 58 nap elteltével ismét hazai közönség előtt léphet pályára a madridiak FIFA-Aranylabda-várományos klasszisa, Cristiano Ronaldo.

 

A portugál szélső legutóbb a Real Sociedadot szomorította mesterhármasával az 5–1-re megnyert bajnokin november 9-én – és boldogította a madridi híveket –, utána azonban már csak idegenbeli bajnokikon lépett pályára. A Real november végén nélküle nyert otthon a Galatasaray elleni BL-meccsen (4–1), majd a Valladolid elleni bajnokin (4–0), és eltiltása miatt hiányzott az Olympic Xativa elleni hazai Király-kupa-mérkőzésről is (2–0).

ARANYCIPŐ – NYOMÁS UTÁNA

Luis Suárez gólt szerzett a Hull City ellen, így a Liverpool uruguayi labdarúgója két ponttal megelőzi az Európa leggólerősebb futballistájának járó Aranycipőért folytatott versenyfutásban Diego Costát (Atlético Madrid), akivel legutóbb még holtversenyben állt a vonatkozó lista első helyén. Ez derült ki az európai sportmédiumokat tömörítő szervezet (ESM) közleményéből.

Cristiano Ronaldo két góllal, vagy ha úgy tetszik, négy ponttal van elmaradva a Liverpool uruguayi gólzsákjától.

Bővebben itt olvashat a hírről!

A katari túrát kihagyó Iker Casillas, Gareth Bale páros visszakerült a mai meccsre kihirdetett keretbe, Diego López, Jesús Fernández, Carvajal, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Nacho, Marcelo, Casemiro, Illarramendi, Xabi Alonso, Modric, Isco, Jesé, Di María, Cristiano Ronaldo, Benzema és Morata társaságában.

Más visszatérője is lesz a mai, madridi találkozónak, méghozzá a vigóiak edzője, Luis Enrique. Az olimpiai bajnok (1992) futballista öt madridi idény után 1996 nyarán szerződött a nagy honi rivális Barcelonához, amelynél 2004-ig nyolc idényt húzott le. Idővel a katalánok meghatározó játékosává vált, a csapat kapitánya lett. Márpedig ez sohasem jó ajánlólevél egy volt madridi kedvenctől. Főként, hogy Barca-játékosként kilenc alkalommal lépett pályára a Bernabéuban, két gólt is szerzett, és gólörömében nem rejtette véka alá, hogy mekkora elégtétel ez számára. Ő sem csodálkozott rajta, hogy a madridi közönség minden labdaérintését pfujolta.

A mai mérkőzés ettől függetlenül országos egyesnek tekinthető – a Tippmixprónál a döntetlen 9.5-szörös pénzt fizet, a vigói sikert pedig 17-szeres odsszal adják –, a Real Madrid a bajnoki címért harcol, a Celta kiesés elől menekül. A madridiak 41 ponttal a harmadik helyen állnak, a vigóiak 16 ponttal a 17. helyezettek. A Real nyolc hazai meccse közül hetet nyert meg – csak a hozzá hasonlóan szintén bajnokaspiráns Atléticótól kapott ki –, nem mellékesen rendkívül gólerős (27–8), a Celta vendégként nyolc meccséből ötöt veszített el, bár hármat megnyert.


PRIMERA DIVISIÓN
18. FORDULÓ

Real Madrid–Celta Vigo 19.00 (Tv: Sport 1, élőben az NSO-n)
Rayo Vallecano–Villarreal 22.00 (Tv: Sport 1)
Az állás!

SERIE A
18. FORDULÓ

Napoli–Sampdoria 12.30 (Tv: Sport Klub, élőben az NSO-n)
Catania–Bologna 15.00
Genoa–Sassuolo 15.00
Milan–Atalanta 15.00 (Tv: Sport Klub)
Parma–Torino 15.00
Udinese–Hellas Verona 15.00
Lazio–Internazionale 18.30 (Tv: Sport Klub, élőben az NSO-n)
Az állás!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik