A Barca-edző kibukott a késői kezdés miatt: Ez nem normális!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 19:36
null
Messiék a bajnokságot igazi gálával kezdték, a Barca-drukkerek várják a hasonló folytatást (Fotó: Action Images)
Szerda este Madridban rendezik meg a 2013-as spanyol Szuperkupa első felvonását, az Atlético Madrid a Király-kupa győzteseként fogadja a bajnoki címvédő Barcelonát. A tét a katalánok számára nagyobb, tisztában van ezzel a nyáron érkező új vezetőedző, Gerardo Martino is.

 

DAVID VILLA GÓLRA KÉSZÜL A BARCELONA ELLEN
„Kétséget kizáróan a Barcelona a jobb csapat, náluk van Messi, a világ legjobbja, és igazoltak egyet, akiből az lehet, gondolok Neymarra, de náluk van Iniesta, Xavi, Pedro, Sánchez is – utalt az ellenfélre a madridiak trénere, Diego Simeone. – Jobb játékosaik vannak, normális dolog, hogy ők a favoritok. A saját fegyvereinkkel kell harcolunk.”
Minden bizonnyal az egyik ilyen fegyver lehet a gólerős David Villa, akit fűthet a bizonyítási vágy, tekintve, hogy pályafutásának barcelonai időszakát végig kísérte a kétely. Vajon sikeres vagy sikertelen volt-e az ott eltöltött három idény – mínusz sérülések –, és a Barca stílusa eleve behatárolta őt abban, hogy a valenciai vagy a válogatottbeli szinten teljesítsen.
„Nyilvánvaló, hogy sok esélyünk nincs megszerezni a trófeát Barcelonával szemben, ez az elmúlt évek mutatóiból világosan látszik, de meg kell próbálnunk győzni – mondta David Villa, aki csatárként természetesen gólra készül volt klubja ellen. – Remélem, góllal tudom segíteni a csapatomat. Arra még nem gondoltam, hogyan ünnepelném. Mert a gólokat mindig megünnepelik, de az, hogy az túláradó vagy tiszteletet mutat, az függ az ellenféltől. A gólt mindig szívesen ünnepli a szerzője, legfeljebb visszafogja magát. Pályafutásom során már többször játszottam volt klubjaim vagy éppen egykori csapattársaim ellen, soha nem volt ebből gond. Most sem lesz, a mérkőzés idejére félre tudtuk tenni a barátságot.”

„Teljesen nyilvánvaló, hogy a Barcelona számára minden sorozatban cél a végső győzelem. Szeretnénk megszerezni a trófeát, méghozzá jó játékkal – vágott bele a hivatalos sajtótájékoztatón a Barcelona vezetőedzője, aki azért hozzátette azt is, értékben természetesen nem mérhető a bajnoki címhez vagy a BL-diadalhoz. – Ez egy száznyolcvan perces meccs, viszont egy jó vagy éppen rossz este döntően befolyásolhatja. Nem úgy, mint mondjuk a bajnokságot, mert ott sok lehetőséged van.”

Amint arról korábban már beszámoltunk,
a madridi ellenfelet edző honfitárs, Diego Simeone szerint a spanyol bajnokság élét erősen kiveszi, már szinte unalmassá teszi, hogy a bajnoki cím kizárólag a két legnagyobb klub, a Barcelona és a Real Madrid között dől el. A többiek – így ők is – statiszta szerepre kárhoztatnak, és legfeljebb a harmadik helyért harcolhatnak.

„Nagyon nehéz lenne a Barcelonát nem a favoritok közé sorolni, hiszen minden versenysorozatnak így fut neki. De ez még önmagában nem garancia a sikerre, ezt bizonyítani is kell – mondta, majd picit »visszanyalt« a fagyi. – Erős csapatnak tartom az Atléticót, a bajnoki címre is esélyesnek.”

Martino beszélt a késői kezdésről, illetve a katalán klubnak a hazai visszavágóval kapcsolatos vállalásáról, valamint az immár Atléticót erősítő, volt barcelonai David Villáról.

„Még soha nem vettem részt olyan mérkőzésen, amely este tizenegykor kezdődött, és nem tudom elfogadni az okokat a miértre. Ez teljesen szokatlan, nem éppen normális dolog, de ez nem akadályozhat meg egy Barcelonát abban, hogy jól játsszon, és próbálja megszerezni a trófeát. Viszont olyat sem láttam még, hogy emiatt a klub fizessen a metró menetidejének a meghosszabbításáért. Szerettem volna, ha David Villa az én játékosom marad, hiszen minden edző arról álmodik, hogy hozzá hasonló nagy játékosokat irányítson. Nagyon oda kell rá figyelnünk.”

A Levante elleni bajnoki bemutatkozást követően a 7–0-s sikernél is nagyobb visszhangot kapott, hogy a tréner már a későbbiekre gondolva a pihenés céljából az utolsó húsz percre lekapta a pályáról az addigra dupláig jutó Lionel Messit.

David Villa ezúttal ismét szomoríthatja a barcelonaiakat
David Villa ezúttal ismét szomoríthatja a barcelonaiakat

„Erről beszéltünk, mert az nem tetszik nekem, hogy mindez azért volt így, mert én vagyok a főnök. Pontosan tisztában van vele, hogy mi miért történt. Persze óvatosnak kell lennünk vele, nehogy egymás után ötször lecseréljük. Fontos, hogy meglegyen az egyensúly. Ma én, holnap majd te.”

A hétvégi bajnokin a kezdőből a hétközi válogatottbeli fellépés miatt hiányzó két stabil játékos, Jordi Alba és Andrés Iniesta várhatóan visszafoglalja a helyét – a Levante ellen csak utóbbi állt be csereként, éppen Messi helyett –, viszont Neymar továbbra is a minden bizonnyal csak csereként kerülhet bevetésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik