Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.07.17 22:18 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A klubok már megegyeztek egymással, a játékosok térfelén a labda

Joan Laporta elmondása szerint megegyeztek az Inter képviselőivel Zlatan Ibrahimovic és Samuel Eto’o cseréjéről, így már csak a játékosokkal kell dűlőre jutnia a két klubnak. A svéd csatár ügynöke ugyanakkor kijelentette, hogy képviseltje néhány napig még biztosan nem vált klubot.

Úgy tűnik, Messi (szemben) érzékeny búcsút vehet Eto'ótól
Fotó: Action Images
Úgy tűnik, Messi (szemben) érzékeny búcsút vehet Eto'ótól
Egyre közelebb került Zlatan Ibrahimovic Barcelonához, illetve Samuel Eto’o Milánóhoz. Joan Laporta szerint ugyanis az Inter és a Barcelona megállapodott egymással a két játékos cseréjéről.
„Mindenben megállapodtunk egymással, ám a tárgyalások még nem értek véget, ugyanis a játékosokkal is meg kell egyeznünk” – olvasható a Barca elnökének nyilatkozata.


A svéd támadóért 45 millió eurót fizetne a katalán egyesület, és még a kameruni Eto’o, valamint a fehérorosz Alekszandr Hleb is az Interhez kerülne, az utóbbi kölcsönbe.

Ibrahimovic ügynöke ugyanakkor cáfolta, hogy a végső stádiumba érkezett volna védence klubcseréje, szerinte ehhez még jó néhány nap szükséges.

„Jelen pillanatban csak Maxwellel törődöm. Ibrahimoviccsal kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy még nem dőlt el semmi, és nem is fog, amíg nem látom az aláírását egy szerződésen” – mondta Mino Raiola.

Nos, annyiból egyszerűbb lett a dolga, hogy a másik, általa képviselt játékos, Maxwell már hivatalosan is a Barcelona játékosa. A brazil balhátvéd sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, ami után 4 plusz egy éves szerződést írt alá új csapatához. Az Intertől érkező 27 éves játékos 4.5 millió eurójába került a katalán klubnak – ami 5 millióra is emelkedhet az átigazolási szerződés értelmében –, kivásárlási árát pedig 50 millió euróban szabta meg a BL-címvédő.

A helyzetet azonban bonyolítja, hogy a Barca még nem tett le David Villáról sem, amit Txiki Begiristain, a gránátvörös-kékek sportigazgatója is megerősített.

„Több lehetőség is nyitva áll még előttünk, Ibrahimovic egy ezek közül. A lehető legjobb megoldásra törekszünk – mondta Begiristain. – Eto’o számára eljött az idő a váltásra, és az Interrel jól járna, mivel Massimo Moratti elnök úr és José Mourinho is szívesen látná.”
2021.01.24 15:50:38

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A foggal-körömmel védekező hazaiak csak megnehezíteni tudták a katalánok dolgát, de azt nagyon.

2021.01.23 20:17:37

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kroos, Benzema és Modric remekelt; Hazard gólt lőtt és gólpasszt adott – először madridi karrierje során.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.