Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.03.09 13:24 Frissítve: 2011.07.16 00:03

Raúl González Blanco kétszáz bajnoki gólnál jár a Real színeiben

A Real Madrid 2–1-re nyerte meg az előkelő ötödik helyen található Espanyol elleni bajnokit. A mérkőzésen az utóbbi együttes szerzett vezetést, a királyi gárda csak büntetőből tudta megszerezni a győztes gólt. A spanyol sajtó mégsem a nehezen begyűjtött három pontról cikkez, hanem a tizenegyest értékesítő Raúlról, aki immár 200 találatnál jár a Primera Divisiónban.

Raúl 200. góljának örülhetett a spanyol bajnokságban
Fotó: Action Images
Raúl 200. góljának örülhetett a spanyol bajnokságban
„Leginkább az állatokkal szeretek foglalkozni, szeretnék jó állatorvos lenni.”
Ezek a szavak 14 évvel ezelőtt hagyták el egy fiatal fiú száját, aki akkor még nem is sejtette, hogy mekkora futballsztár lesz néhány évvel később. Láthatjuk, Raúl González Blanco gyerekkori álmai között nem szerepelt, hogy a spanyol élvonal egyik legeredményesebb gólvágója lesz, de valószínűleg nem bánja, hogy végül mégis így alakult.

A spanyol csatár az Espanyol ellen szerzett góljával a hetedik helyen áll a Primera División történetének legtöbb találatot jegyző futballistái között.

A Real csillaga még csak 30 éves, így könnyen lehet, hogy még előrébb kerül a rangos listán, amelynek első helyén Telmo Zarra áll 251 találattal, míg Alfrédo Di Stefano, a királyi gárda legendája 227 góllal a harmadik helyet foglalja el.

Raúl a tőle megszokott szerénységgel vette tudomásul a mérföldkőnek számító gól megszerzését, és csapata győzelmét: „Nem csináltunk semmi kivételeset.”

A csatárt nemcsak a szurkolók tekintik nagyszerű futballistának és embernek, csapattársai is csak a legjobbak között említik: „Nélkülözhetetlen játékos. Ha nem lenne a csapatban, akkor az együttes kulcsembere nélkül kéne játszanunk” – mondta elismerően a támadóról egyik csapattársa.

A mostanában nem a legjobb napjait élő Real Madrid ezúttal nyerni tudott, a sikerhez szükség volt a „kulcsemberre”, akinek hitvallása: „az egyetlen hivatásom a Real Madrid.”
2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.