Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.04 19:16 Frissítve: 2011.04.25 00:02

Fordulatos meccs és vendéggyőzelem a Vicente Calderón Stadionban

Izgalmas meccsen vívta ki a győzelmet az Villarreal, mely az Atletico Madrid otthonába látogatott. A meccs maga kiegyenlített volt, kilencven percig nem is bírtak egymással a csapatok, ekkor azonban a vendégek megszerezték a győztes gólt. Feltámadt a Levante, mely hazai pályán Rigano mesterhármasával legyőzte az Almeira együttesét. A Deportivo csak a második félidőben gyűrte le a Real Murcia gárdáját, a Valladolid pedig Zaragozából hozott el pontokat.

A vendégek megérdemelten hozták el a három pontot az Atlético Madrid otthonából
A vendégek megérdemelten hozták el a három pontot az Atlético Madrid otthonából
Mindkét csapat erőszakosan kezdett nagy iramot diktálva, egyúttal jelezve is, hogy nagyszerű formában vannak, amit bizonyít előkelő helyük is a tabellán. A Villarreal második, míg az Atletico Madrid az ötödik helyet foglalta el, pár ponttal lemaradva az éllovas Real Madridtól - amely tegnap vereséget szenvedett Sevillában.

A madridiak ha nem is sokkal, de jobban kezdtek, nem kellett sokáig várni a vezető gólra sem: a kilencedik percben Simao Sabrosa beívelése után Pablo Ibanez öt méterről fejjel vette be Viera hálóját.

A huszonötödik percben a portugál Sabrosa gondolt egy merészet: a tizenhatos bal sarkánál kapott labdát, egy testcsellel túljárt Angel eszén, tolt egyet a labdán, és mintegy tizenhat méterről bődületesen nagy gólt ragasztott a kapu bal oldalába. Az uruguayi Sebastián Viera ugyan lelkiismeretesen vetődött, valójában azonban esélye sem volt hárítani ezt a bombát.

Nem sokáig, összesen hat percet kellett várni a szépítésre, ami Giuseppe Rossi nevéhez köthető, aki hetedik gólját szerezte az idei bajnokságban. Nagyszerű kiugratás után nem hagyta magát leteperni, és két védő közül kibújva végül megnyerte a kolumbiai Perea elleni csatát is, és tizenöt méterről elegánsan emelte át a labdát a kapujából rosszul kimozduló Leo Francón.

A vendégeknek - és a meccsnek is - láthatóan jót tett a szépítő gól, hiszen a hazaiak második találata nehéz helyzetbe hozhatta volna őket, ha nincs ez a gyors szépítés.

A lefújás előtt aztán újabb gól jelezte, hogy a vendégek magukra találtak és nem hiába foglalják el a spanyol bajnokság második helyét. Egy bal oldali szögletet követően Franco ismét rosszul mozdult ki - bizonyítva, hogy ez a mai mérkőzés nem az ő meccse -, a beívelt labda alá futott.

Ettől azonban még megoldhatták volna a helyzetet a hazaiak, de a játékszer olyan szerencsétlenül pattant Raúl Garcia lábára, hogy onnan éppen Fabricio Fuentes elé került. Az argentin védő nem is habozott, és tizenkét méterről laposan a kapu közepébe bombázott, megérdemelten kiegyenlítve így az állást.

Rögtön a második játékrész elején óriási lehetőséghez jutott az Atletico. Egy vitatható tizenhatoson belüli kezezésért először nem ítélt büntetőt a játékvezető, de fél percnyi tanakodás után asszisztensére hallgatva mégis a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Sabrosa állt, és nagy erővel lőtt a jobb alsó sarok felé, a labda azonban a kapufa mellett hagyta el a játékteret, így nem született újabb hazai vezetés - erre mintegy negyed órát még várni kellett

Ekkor a pálya bal oldaláról Antonio López végzett el szabadrúgást. A labda remekül csavarodott középre, és a legmagasabbra ugró Agüero tizenegy méterről fejelt a vetődő vendégportás mellett a kapu jobb oldalába.

A meccs képéhez hűen azonban megint egyenlített a Villarreal. Perea ismét hibázott a saját tizenhatosán belül, szerencsétlenkedésének meg is lett az eredménye. Nihat csapott le a labdára, mely mögé pattant ugyan, de hét méterről fordulásból - a szerencsével sem hadilábon állva - passzolta a labdát a kifutó Franco mellett a kapu jobb oldalába.

A véghajrában aztán Nihat újabb gólt szerzett egy remek kiugratás után, és bal oldalról éles szögből talált be, így a Villarrealt már csak egy pont választja el az éllovas Real Madridtól.

Megtáltosodott az eddig egy pontot szerző Levante együttese, és hazai pályán fölényesen győzte le az Almeira gárdáját. Az idén a Messinától igazolt olasz veterán, a harminchárom éves Christian Rigano megszerezte első góljait új klubjában - igaz, rögtön hármat. A Valladolid hat perc alatt fordított meg a meccset Zaragozában, és hozta el a három pontot.

SPANYOL BAJNOKSÁG, (LA LIGA), 11. FORDULÓ

EREDMÉNYEK:
Atletico Madrid-Villarreal 3-4 (2-2)
Gólszerzők: Pablo 9., Sabrosa 25., Agüero 61. ill. Rossi 30., Fuentes (41.), Nihat 69., 90.
Levante-Almeira 3-0 (3-0)
Gólszerző: Rigano 1., 16., 34.
Osasuna-Getafe 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Hernandez 80.-11-esből, Granero 82.
Racing Santander-Espanyol 1-1 (0-0)
Gólszerők: Tchité 55. ill. Tamudo 90.-11-esből
Real Murcia-Deportivo La Coruna 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Xisco 56., Guardado 72.
Zaragoza-Valladolid 2-3 (1-3)
Gólszerző: Oliveira 13., Milito 91. ill. Victor 27., González 30., Rubio 33.
2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.