Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.24 00:02 Frissítve: 2023.01.23 21:16

Az UEFA-kupa után a Spanyol Kupa is az andalúzoké lett

A Sevilla együttese nyerte a Spanyol Kupát, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte a Getafe gárdáját. Az egyetlen találatot Frederic Kanouté helyezte el Luis Garcia hálójában, de a mali csatár nem lehetett felhőtlenül boldog, ugyanis a lefújás előtt kiállították.

Frederic Kanouté eldöntötte a kupadöntőt
Reuters
Frederic Kanouté eldöntötte a kupadöntőt
A bajnoki címről lemaradó Sevilla együttese a Getaféval találkozott a Spanyol Kupa döntőjében. A papírforma alapján az UEFA-kupa-győztes számított esélyesebbnek, de Bernd Schuster együttese már többször bizonyította: bárkinek méltó ellenfele tud lenni.

A Getafe előtt már a hetedik percben hatalmas lehetőség nyílt, Guiza egyedül vezethette rá a labdát Palopra, ám az UEFA-kupa-menetelés egyik nagy hőse szép vetődéssel lekapta a csatár lábáról a játékszert.

Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másik oldalon bement: Pulido rosszul passzolt haza, Kanouté lecsapott a labdára, és Belenguer hiába próbálta utolérni, a mali csatár betört a tizenhatoson belülre, majd Luis Garcia hálójába lőtt.

A 27. percben Renato lőtt nagy erővel kapura, Luis Garcia szép mozdulattal ütötte ki a labdát, majd a 32. percben Kanouté ígéretes fejese ment el a kapu mellett. A hórihorgas csatárt talán leginkább saját csapattársa, Luis Fabiano zavarta…

Az 54. percben Manu del Moral előtt hatalmas egyenlítési lehetőség kínálkozott: a Getafe játékosa megelőzte védőjét, ám nem találta el a kaput, csúnyán fölé lőtt.

A következő bő negyedórában több sérülés szakította meg a játékot, komoly helyzet nem alakult ki. A hajrában előbb Paredes lövését védte Palop, majd a másik oldalon Duda lövése ment el kevéssel a felső sarok fölött.

A lefújás előtt elszabadultak az indulatok, Kanouté törlesztésért a kiállítás sorsára is jutott, végül a Sevilla megtartotta előnyét, és az UEFA-kupa után a Spanyol Kupát is elhódította.

SPANYOL KUPA

DÖNTŐ
Sevilla-Getafe 1-0
G: Kanouté (10.)
2023.02.02 20:43:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az edzőváltás nem segített a Valencián, a második félidő elején Asensio és Vinícius Júnior gyorsan eldöntötte a bajnokit.

2023.02.01 20:45:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jules Koundé öngólja után izgalmas volt a hajrá, de a katalánok begyűjtötték a három pontot Sevillában.

2023.01.29 20:43:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A brazil szélső egymaga mesterhármast lőhetett volna, de Alex Remiro pazar napot fogott ki.

2023.01.27 23:23:53

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább folytatódott a gránátvörös-kékek győzelmi sorozata.

2023.01.26 20:44:31

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Ismét hátrányba került az Ancelotti-csapat, de segítettek a cserék: a legjobb négy között a hazai kupában a Real.