K.E.nyomtatott 2007.03.15 18:08 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Frank Rijkaard: A Barcának nincs szüksége forradalmi átalakításra

Az FC Barcelona közeljövőjéről nyilatkozott a gránátvörös-kékek holland vezetőedzője, Frank Rijkaard, aki szerint a csapatban és a keretben egyáltalán nincs szükség forradalmi változtatásra. Pár héttel ezelőtt pedig még a katalánoknál élő legendának számító, szintén holland Johan Cruyff is erre utaló célzásokat tett.

Rijkaard kulcsemberei maradásában bízik, de ha a már elúszott BL után a bajnokságban sem tudják megvédeni a címüket, neki is könnyen útilapu kerülhet a talpára
Rijkaard kulcsemberei maradásában bízik, de ha a már elúszott BL után a bajnokságban sem tudják megvédeni a címüket, neki is könnyen útilapu kerülhet a talpára

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ezt követően jött címvédőként idejekorán a búcsú a BL-től, már a nyolcaddöntő után kiszálltak a versengésből, illetve bajnoki aranyérmesként a honi pontvadászatban sem olyan meggyőzőek, mint egy, illetve két évvel ezelőtt.

„Amikor egy csapat életében lezárul egy fejezet, nekünk ezt jelentette a BL-búcsú, akkor az ott élők és dolgozók elgondolkozhatnak azon: miben kell, kellene változtatni – mondta Rijkaard. - Én viszont szeretnék eloszlatni egy tévhitet: nálunk minden rendben van, a Barcának nincs szükség forradalmi átalakításra.”

Jelenleg a Ronaldinho-ügy tartja lázban a katalánokat, miután a brazil aranylabdás klasszis testvére, Roberto de Assis az AC Milan klubvezetőinek a meghívását elfogadva kedden Milánóba utazott. Persze, a találgatások rögtön megindultak, talán nem minden alap nélkül.

Azt azért jegyezzük meg, 2010-ig ugyanúgy élő szerződés köti őt a klubhoz, mint Samuel Eto’ót. A kameruni sérülése után összekülönbözött az öltözőben szinte mindenkivel, bár a felek azóta már kibékültek, a csatár esetleges távozása viszont már közel sem lenne akkora szenzáció ennek tükrében, mint mondjuk egy évvel ezelőtt.

„Bárcsak Ronaldinho és Eto’o is Barcelonában maradna. Én azt hiszem, hogy mindketten jól érzik itt magukat. A csapat kultikus alakjai, remélem, nem hagynak itt bennünket.”

„Ronaldinhót sok kritika érte a szezonban, de nem szabad elfelejteni, hogy a kulcsembereink közül Messi és Eto’o hónapokig sérült volt, így nagyon sok múlt csak rajta. Sok meccsen az első perctől az utolsóig Ronaldinhónak kellett csapatunkat egyedül a hátán vinnie, ebbe mentálisan kicsit elfáradt. Fizikailag rendben van és két klasszisunk felépültével felszabadultabb lett az ő játéka is, mint volt nélkülük.”

A katalánokhoz kapcsolódó mai hír még, hogy Juliano Belletti, az FC Barcelona brazil válogatott labdarúgója újabb két évvel, tehát 2009-ig meghosszabbította nyáron lejáró szerződését.

A 30 éves jobbhátvéd, akit 2004-ben a Villarrealtól igazoltak, az Arsenal ellen megnyert BL-döntő egyik hőse volt.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.