Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.02.26 13:53 Frissítve: 2012.01.30 02:43

Ronaldinho vasárnap megmutatta, mire képes még így, „kövéren” is

Mindenképpen szeretett volna csattanós választ adni az őt az állítólagos túlsúlya miatt bírálóknak Ronaldinho, az FC Barcelona játékosa, aki – bár nem szerzett gólt – parádésan futballozott vasárnap este az Athletic Bilbao elleni hazai bajnoki labdarúgó-mérkőzésen (3-0).

Balra a ?kövér? Ronaldinho ? mindenki eldöntheti maga, sok-e a rajta lévő súlyfelesleg
Reuters
Balra a ?kövér? Ronaldinho ? mindenki eldöntheti maga, sok-e a rajta lévő súlyfelesleg

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Reuters brit hírügynökség visszautal rá: múlt szerdán, a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után a 26 éves aranylabdás brazil játékos derekánál apró „úszógumit” lehett felfedezni, amikor levette a dresszét.

Ez ugyan nyilván senkit nem érdekelt volna, csakhogy a Barca 2-1-re elveszítette az összecsapást, ami azonnal okot adott a támadásokra.

Madridi és barcelonai újságok „mozdultak rá” a témára, és elkezdtek fényképes összehasonlító elemzéseket közölni arról, hogy milyen volt Ronaldinho izmainak az állapota 2003-ban és 2004-ben, és milyen most. Kétségtelen, hogy akkoriban karcsúbbnak, ugyanakkor izmosabbnak tűnt.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szavazásán kétszer a világ legjobb játékosának megválasztott zseni vasárnap mindenkit elhallgatatott, olyan teljesítményt nyújtott, hogy azt látva még a korábban fanyalgók is azt gondolhatták: kit érdekel néhány deka zsír, ha ilyen csodás az a láb.

Ronaldinho nem mulasztotta el, hogy elégtételt vegyen: a végén felhúzta a trikóját a derekáról, hogy intett a fotógráfusoknak: „Most lehet csattogtatni a masinákat!”

„Nincs semmi titkolnivalóm – nyilatkozta később a világ legjobbjának tartott klasszis. – Mindig mezt cserélek más játékosokkal a lefújás után.”

„Az utóbbi héten megjelent fotókat azért közölték, hogy azt sugallják, kövér vagyok, én azonban nagyszerűen érzem magam – folytatta. – Mindig is odafigyeltem magamra, és most jobb formában vagyok, mint valaha.”

„Amit az utóbbi időben mondtak rólam, azzal csak annyit értek el, hogy még motiváltabb lettem.”

Ronaldinho mostanáig 16 bajnoki gólt szerzett ebben a szezonban, és vasárnap is csak a kapufa tudta megakadályozni abban, hogy növelje találatai számát.
2021.11.27 20:48:30

Spanyol labdarúgás P. K.

A Barca a hajrában lőtt két góllal nyert 3–1-re, megvan Xavi első idegenbeli sikere.

2021.11.24 19:14:31

Spanyol labdarúgás NAGY ZSOLT

„Sohasem viselkedett úgy, mintha sztár lenne, mindig a földön jár, és segít, akinek csak tud.”

2021.11.21 15:05:18

Spanyol labdarúgás R. Gy.

A hazaiaknak csak fellángolásai voltak, a Real Madrid három góllal nyert.

2021.11.20 17:42:53

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Xavi Hernández egy újoncot is pályára küldött • A katalánok Memphis Depay tizenegyesgóljával nyertek.

2021.11.13 23:10:13

Spanyol labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ki tudja, talán már egy leendő stábtagot választott Xavi?