Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.12.04 10:56 Frissítve: 2011.01.06 00:06

Ronaldo: Capello nagyon sokat követel tőlem

Az Athletic Bilbao elleni egyenlítő gólt szerző Ronaldónak saját bevallása szerint jót tesz, hogy Fabio Capello a Real Madrid labdarúgócsapatának edzője. A brazil csatár a baszkok elleni 2-1-es győzelem után elmondta: az olasz szakember mindig piszkálja, és nagyon sokat vár tőle. Capello úgy nyilatkozott: olyan csapata van, amelyben van spiritusz.

David Beckham és Ronaldo is csereként állt be
Reuters
David Beckham és Ronaldo is csereként állt be

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Nagyszerűen sikerült Ronaldo visszatérése a Real Madridba. Az utóbbi hetekben sérüléssel és formahanyatlással küszködő kétszeres aranylabdás brazil támadó a 65. percben egyenlített az Athletic Bilbao ellen.

"Ő (Fabio Capello) az az ember, aki mindig 'piszkál', és nagyon sokat követel tőlem – nyilatkozta főnökéről a kétszeres világbajnok futballista. – Mindig eléri, amit akar, túl sokat vár tőlem, de az észrevételeitől a csapat mindig jobb lesz."

Ronaldo és Fabio Capello
Reuters
Ronaldo és Fabio Capello
Ronaldo örült annak, hogy hozzájárulhatott a vasárnap esti győzelemhez, amely sorozatban a negyedik sikere volt a királyi gárdának, és amelynek köszönhetően a Real feljött a második helyre, egy ponttal a Barcelona mögé.

"Ezen a héten remekül sikerültek az edzések, így segíteni tudtam a csapatnak. Hihetetlenül balszerencsés voltam, amikor annak idején a kupameccsen öt perccel a lefújás előtt megsérültem. Már éppen kezdtem újra formába lendülni. De most már visszatértem. Nagyszerű második félidőt produkáltunk."

Amikor az erőnlétéről és a formájáról kérdezték, Ronaldo így válaszolt:

"Nagyszerűen érzem magam, de még talán nem vagyok százszázalékos állapotban. Hosszú időbe telt, mire újra felvettem a ritmust az edzéseken, de újra itt vagyok, és igyekszem segítségére lenni a csapatnak."

"Ronaldo már sokkal jobb – fogalmazott a meccs után Fabio Capello. – Sokat kihagyott, ezért ahhoz, hogy tovább javuljon, játszania kell."

"Még nincs ideális állapotban és formában, de azzal, ahogyan az edzéseken dolgozik, és ahogyan hozzááll a játékhoz, nagyon elégedett vagyok."

"Nagyon jó futballista, ezt tudjuk róla, és akkor segített a csapatnak, amikor arra szükség volt."
2022.01.16 18:16:55

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A vége majdnem izgalmas lett, de az ezüstérmesek csatáját a királyi csapat nyerte meg.

2022.01.13 19:57:37

Spanyol labdarúgás SZABÓ RÓBERT

A Real Madrid ellen védheti meg címét vasárnap a baszk együttes.

2022.01.12 19:33:20

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Benzema és Vinícius Júnior is betalált, Fati góllal tért vissza, a Real jutott a spanyol Szuperkupa döntőjébe.

2022.01.10 23:12:18

Spanyol labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A csapatok szurkolóit senki sem kérdezte meg.

2022.01.09 23:49:56

Spanyol labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Piqué tudja, hogy bajban van szeretett klubja sportszakmai és financiális téren is, ami a korábbi diadalmenetek fényében egyébként is megviseli, azt azonban már sehogyan sem tűri el, hogy őt okolják a nehézségekért, hogy miatta döcög a katalánok szekere.