Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.17 13:21 Frissítve: 2023.01.23 22:54

Real Madrid: Capello nem mondott le!

A Getafe elleni szombati 1-0-ás bajnoki vereség a lehető legrosszabb időben érte a Real Madridot, de még így is némileg meglepő, hogy a spanyol média máris „kirúgta” Fabio Capello vezetőedzőt. A tréner lemondásáról szóló hírt kategorikusan cáfolta a királyi klub, egyben bizalmáról is biztosította.

Máris bírálják Fabio Capellót
Máris bírálják Fabio Capellót
"Ez dezinformáció, szóba sem került ez a lehetőség. Fabio mindent megtesz azért, hogy megoldja a csapatot érintő gondokat. Gyávaságot jelentene, ha lemondásáról beszélnénk. Fabio győztes típus, és folytatja a munkát a Real Madridnál" - jelentette ki Predrag Mijatovics, a Real Madrid sportigazgatója.
A korábbi kiváló csatár azt is elárulta, hogy a keretben sem lesz változás, vagyis egyik játékosnak sem kell tartania szerződésbontástól.

Nem csak David Beckham bukdácsolt a Getafe ellen...
Reuters
Nem csak David Beckham bukdácsolt a Getafe ellen...

„Meg kell őrizni a nyugalmunkat, ez roppant fontos. Több oldalról is megvizsgáltuk a kérdést, s a megfelelő pillanatban elemezzük majd a történéseket. Ha szükséges, akkor személyeket is érintő döntésekre kerül sor. Az biztos, hogy a játékosok száz százalékosan Capellóval vannak, s az edző élvezi munkatársai teljes bizalmát is. Szó sincs arról, hogy klikkek alakultak ki. Az pedig természetesen, hogy rossz eredmény esetén mindenki aggódik, a játékosok, az edzők és a szurkolók is” – szögezte le Mijatovics.

A nyáron hatalmas „vérfrissítésen” átesett Real Madrid egyelőre még nem brillírozik, ráadásul több kellemetlen kudarc is érte. A Bajnokok Ligájában esélye sem volt az Olympique Lyon ellen, s szombaton a Getafe ellen is csapnivalóan futballozott a sztárcsapat.

Ronaldo: jött, látott és kiállították szombaton...
Reuters
Ronaldo: jött, látott és kiállították szombaton...

A királyi gárda kedden este a Steaua Bucuresti elleni BL-meccsen javíthat, majd vasárnap Madridban következik az FC Barcelona elleni szuperrangadó. Nyilvánvaló, hogy jó eredmények esetén megszilárdul Capello pozíciója, újabb kudarcok esetén azonban felerősödhetnek a kritikák.
2023.09.21 23:28:30

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Brit-szigetekről érkezett három legutóbbi világsztár, Michael Owen, David Beckham és Gareth Bale talán egyike sem találta meg ilyen gyorsan a közönség szívéhez vezető utat, ennyire egyöntetű elfogadottságnak pedig meglehet, egész itteni karrierjük alatt nem örülhettek, mint Jude Bellingham hat tétmérkőzést követően.

2023.09.17 13:17:04

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Korán vezetést szereztek a vendégek, de a madridiak a második félidőben kétszer is betaláltak, így továbbra is hibátlanok.

2023.09.16 19:54:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Barcelona remekül használta ki a helyzeteit, a sevillai csapat kevés ellenállást tanúsított.

2023.08.13 08:45:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Sorozatban negyedik alkalommal sem tudtak kapuba találni a katalánok a Getafe otthonában.

2023.08.12 13:40:07

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jude Bellingham góllal debütált, a „királyi gárda” pedig az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát Bilbaóban.