KRASZ EMILnyomtatott 2006.05.18 16:45 Frissítve: 2023.01.24 10:03

Carlos Sainznál Michael Laudrup lehet a befutó

Elnökválasztás előtt áll a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban ezüstérmet szerző, ám mindezt csalódásként megélő Real Madrid. Az utóbbi három évben trófea nélkül maradó királyiak – az elmúlt ötven évben nem volt ilyen üres szériájuk! – vezetéséért a július elején esedékes választáson többen is ringbe szállnak: köztük a volt elnök, Lorenzo Sainz, Arturo Baldasano, Ramon Calderón és Carlos Sainz. Utóbb favoritja az ugyancsak megüresedő vezetőedzői posztra a dán Michael Laudrup lehet.

Michael Laudrup játékosmúltja tekintélyt parancsoló még a Real Madridnál is
Michael Laudrup játékosmúltja tekintélyt parancsoló még a Real Madridnál is
Egy kampány során mindig nagyon fontos szerepe van annak, ki kivel képzeli el a közös munkát, a folytatást, a madridi példából kiindulva a gyökeres átépítést.

Így lett elnök Madridban Florentino Perez, aki a Barcelona portugál aranylabdás klasszisát, Luis Figót ígérte, majd hozta is 2000-ben a madridi népnek. De hogy ne menjünk messzirre, csupán Barcelonáig, Joan Laporta hasonló csatában három évvel később David Beckham leigazolását tűzte ki zászlójára. Igaz, megválasztását követően az angol helyett Ronaldinhót csente el Párizsból...

De térjünk vissza Madridba, ahol a volt rali-világbajnok Carlos Sainz elismerte, hogy felvette a kapcsolatot a klub egykori világklasszisával, Michael Laudruppal.

"Beszéltem Michaellel, de tájékoztattam arról is, hogy egyelőre semmi konkrétumot nem tudok számára mondani. Csupán tudomására akartam hozni, hogy én számolnék vele. Laudrup fantasztikus játékos volt, el tudom képzelni, hogy edzőként is eljut hasonló szintre."

A dán támadó-középpályás öt – 1989-1994 –, Barcelonánál eltöltött idényt követően tette át a székhelyét Madridba, ahol két szezonon keresztül – 1994-1996 – állt a királyiak szolgálatában. Meglepő váltás volt egy olyan játékostól, aki alapember volt a Johan Cruyff-féle BL-győztes barcelonai Álomcsapatban, de elvitathatatlan klasszisa miatt egyik nagy riválisnál sem orroltak meg rá a szurkolók.

A 104-szeres válogatott Laudrup - aki pályafutása során olyan európai nagycsapatokban szerepelhetett, mint a Lazio, a Juventus, az Ajax és a már említett két spanyol óriás – 2000 őszétől, 36 évesen egy esztendőn keresztül egykori válogatottbeli csapattársa, Morten Olsen szövetségi kapitány segítőjeként dolgozott a dán nemzeti együttesnél.

Vezetőedzőként 2002 óta a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bröndby szakmai munkáját irányítja, 2007-ig érvényes szerződéssel bír. Időközben egy bajnokságot nyert csapatával – 2004-05 -, két Dán Kupát – 2002-03, 2004-05 -, két dán Szuperkupát – 2002, 2005 -, két alkalommal pedig – 2003-ban és 2005-ben – a dán élvonalban az év menedzserének választották.

Michael Laudrup minden bizonnyal ütős név a pakliban. Jelen pillanatban azonban minden kérdőjeles Madridban. Repkednek a lehetséges érkezők nevei: edzőké és a játékosoké egyaránt. Ám ahogy a távozás előtt állók, úgy egyelőre az érkezők is kivárnak, amíg az elnökválasztás kérdése véglegesen el nem dől.
2023.09.21 23:28:30

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Brit-szigetekről érkezett három legutóbbi világsztár, Michael Owen, David Beckham és Gareth Bale talán egyike sem találta meg ilyen gyorsan a közönség szívéhez vezető utat, ennyire egyöntetű elfogadottságnak pedig meglehet, egész itteni karrierjük alatt nem örülhettek, mint Jude Bellingham hat tétmérkőzést követően.

2023.09.17 13:17:04

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Korán vezetést szereztek a vendégek, de a madridiak a második félidőben kétszer is betaláltak, így továbbra is hibátlanok.

2023.09.16 19:54:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Barcelona remekül használta ki a helyzeteit, a sevillai csapat kevés ellenállást tanúsított.

2023.08.13 08:45:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Sorozatban negyedik alkalommal sem tudtak kapuba találni a katalánok a Getafe otthonában.

2023.08.12 13:40:07

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jude Bellingham góllal debütált, a „királyi gárda” pedig az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát Bilbaóban.