GY. B.online 2005.09.21 00:00 Frissítve: 2011.06.29 00:01

Inkább nem óv a Real Madrid

Az elmúlt hetek eseményei után a Real Madrid és a bírók kapcsolatától hangos a spanyol futballközvélemény és persze a sajtó. Már a Celta Vigo elleni mérkőzésen született egy fantomgól a fővárosiak kárára (a vigói Canobbio lövését követően a labda nem került teljes terjedelmével a gólvonal mögé, a bíró mégis megadta a gólt, amellyel nyert is a vendégcsapat), a legutóbbi hétvégén pedig az Espanyol szerzett vitatható és egyben győztes találatot a királyiak ellen. De la Pena szabadrúgását követően Jarque belefejelt a labdába, ám Rodriguez Santiago játékvezető, mielőtt az espanyolos értékesítette volna a helyzetet, belefújt a sípjába, megzavarva legalább egy-két ütem erejéig a vendégeket.

Az újabb nyilvánvaló bírói baklövés miatt tegnap délelőtt összeült a Real Madrid vezetősége, és a klub jogászaival arról tárgyalt, megóvja-e a találkozót. Noha sok jel arra mutatott, ha a blancók óvnak, akkor újrajátszás lesz - a mérkőzésről készült felvételek egyértelműen bebizonyították, hogy Santiago belefújt a sípjába, ez pedig a szabályok értelmében azt jelenti, hogy attól a pillanattól kezdve minden megmozdulás érvénytelen -, a madridi grémium végül úgy határozott, hogy nem tesz ilyen irányú lépéseket.

"Hűnek kell lennünk a kultúránkhoz, a történetünkhöz, és elő kell segítenünk a játékvezetők szakmai fejlődését is. Az irántuk érzett tiszteletből a Real Madrid nem óvja meg az Espanyol elleni mérkőzést. - indokolta a döntést Florentino Pérez klubelnök. - Vasárnap súlyos hibát követett el a bíró, egyszerűen rosszul értelmezte a szabályokat, ezért nem mehettünk el szó nélkül az eset mellett. Tudjuk, hogy nekünk van igazunk, de anélkül szeretnénk hozzájárulni a játékvezetés színvonalának emelkedéséhez, hogy feszültséget gerjesztenénk a ligában."

Pérez kétségtelenül nagy szavakat használt, viszont az is igaz, hogy Santiago játékvezető állítása szerint ő nem fütyült az ominózus esetnél (a játékvezetői testület szóvivője szerint a nézőtérről érkezett a sípszó…), miközben a televíziós felvételek nemcsak a hangot rögzítették, hanem a mozdulatát is, amikor emeli a kezét, hogy szabálytalanságot jelezzen - azaz erkölcsileg a királyi gárda kerül ki győztesen az esetből.

Az más kérdés, hogy ettől a belső gondok nem oldódtak meg, és több pontja sem lett a csapatnak.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.