Nemzetisport.hu online 2005.09.20 00:00 Frissítve: 2011.06.09 00:01

Jön a 4-4-2 és a Mejía, Woodgate védőpáros

A kényszer és az elmúlt hét eredménytelensége is váltásra ösztönzi Vanderlei Luxemburgót, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid brazil szakvezetőjét. A fővárosiak a hétvégén az Espanyol vendégeként szenvedtek vereséget a bajnokságban, míg egy héttel korábban a Vigo távozott három ponttal gazdagabban a Bernabeu-stadionból. A két bajnoki között a Real a BL idei első csoportmérkőzésen is simán kikapott, a francia bajnok Lyon 3-0-ra nyert a galaktikusok ellen.

Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat
Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat

A bajnokságban így három forduló után csak a tizenötödik helyen szerénykedő Real Madrid a következő fordulóban az Athetic Bilbao ellen játszik csütörtökön.

Luxemburgónak alaposan át kell szervezni az utóbbi évek sikertelensége miatt oly’ sokszor bírált madridi védelmet, amelyből kisebb sérülés miatt valószínűleg kidőlt a sorból a válogatott Ivan Helguera, illetve az Espanyol ellen a Montjuicon két sárga lapja után kiállított, szezon előtt 27 millió euróért megvásárolt fiatal Sergio Ramos.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A brazil tréner így jobb híján a Jonathan Woodgate, Álvaro Mejía párosnak szavaz bizalmat a védelem közepén.
Az angol import 2004 nyarán igazolt a Realba, de tavaly sérülése miatt egyetlen másodpercet sem játszott. Nyáron a csapattal edzett, az utolsó felkészülési találákozón csereként szóhoz is jutott, de a bajnokságban még nem kapott bizalmat.

Mejía két év alatt tizennégy bajnokin léphetett pályára, még a kiegészítőemberek közé sem sorolhatjuk.

Azonban előnyükre válhat, hogy a két játékos a közelmúltban már játszott együtt: az amerikai ligaválogatott ellen az angol légiós a 86., míg Mejía a 88. percben léphetett pályára...

Nemcsak ez az egyetlen változás történhet a Real Madrid életében csütörtökig, ugyanis a dél-amerikai tréner egy hagyományosnak tekinhtető, 4-4-2-s felállás mellett teheti le a voksát csütörtökön.

Középpályán Beckhamé lehet a jobb, Robinhóé a balszél, míg belül Pablo García és Gravesen láthat el leginkább védekezési feladatokat. Elöl marad Raúl és Ronaldo.

Guti és Pavón így sem került közelebb a kezdőcsapathoz, annak ellenére, hogy Zidane még mindig sérült, Julio Baptistát pedig a hétvégén Sergio Ramoshoz hasonlóan kiállították.
2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.