SZ. A.online 2005.09.17 00:00 Frissítve: 2011.10.09 02:46

Barcelona-Madrid, kétszer is

Dupla Barcelona-Madrid párharc következik a hétvégén, de egyelőre nem a nagyokat látjuk majd egymás ellen. A Real az Espanyolhoz utazik, kísérteties körülmények közepette. Esztendeje ugyanis egy Leverkusenben begyűjtött 3-0-s zakóval indult a Montjuicba, ahol ismét kikapott, az edző meg lapátra került, akkor José Antonio Camacho azt mondta, hogy a játékosai egyszerűen irányíthatatlanok.

A "fehérek" Lyonban is elhasaltak a BL-ben, de Wanderley Luxemburgo - elődjével ellentétben - nem szándékozik bedobni a törülközőt. "Csak azért, mert néhány napja nem működött, nem fogom kidobni a már számtalanszor bevált szisztémát, én meg pláne nem hagyom abba.

Guti újra szerepet kaphat a Realban
Guti újra szerepet kaphat a Realban
Attól hogy kritizálnak, még nem fogok változtatni. Vessenek egy pillantást az eredményeimre és arra, hogy hány kupát nyertem meg már így" - védte magát a brazil mester. A kifogásolt formáció egy szélsők nélküli, fura 4-2-2-2, amelyben Beckham és Júlio Baptista is kényelmetlenül mozgott idáig - főleg a brazil a bal szélen -, s egyedül Robinho érti a rendszert - nem csoda, ő már játszott benne korábban Luxemburgo keze alatt.

Azonban elég gyatrán ment eddig: a szerencsés cádizi győzelmet a Celtától elszenvedett hazai vereség követette - jóllehet ez valójában döntetlennek nézett ki, míg a bíró gólnak nem látta Canobbio gólvonalra eső labdáját… Egyébként várható némi frissítés, a csak rombolónak tartott Thomas Gravesen helyett Guti kaphat helyet a középső sorban, míg elöl visszatér a hétközi katasztrófából eltiltása miatt kimaradó Ronaldo. A ha-zaiaknál a sérült Raúl Tamudo lesz a nagy hiányzó.

Eközben a nagy rivális embereinek arcára újra kiült a mosoly a brémai sikert követően: a Barca volt az egyetlen spanyol együttes, amely képes volt nyerni a BL nyitó körében. Bizton nem is csökkent az ambíció a címvédő táborában, hiszen a legutóbbi idényben csak sovány 1-1-re futotta a Vicente Calderónban, ráadásul az Atlético nyert a Camp Nouban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.