Röplabda: nemzetközi kupákban is bizonyítana a Fatum és a BRSE

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.12. 16:52
A hétvégén rajtoló női röplabdabajnokság kapcsán tartott sajtótájékoztatót a címvédő BRSE és a trónkövetelő Fatum-Nyíregyháza.

Sanja Kalicanin, Kotormán Réka, Szabó Lili és Tatjana Matic. Ők érkeztek a nyári szünetben a Fatum Nyíregyházához. Bővült a szakmai stáb is, a Közép-európai Ligában (MEVZA-kupa) mutatott teljesítmény pedig azt bizonyítja, jól sikerült a felkészülés.

„A MEVZA-forduló nagyon hasznos volt, az a két meccs rávilágított, még fejlődnünk kell annak érdekében, hogy elérjük a célunkat” – mondta Horváth András vezetőedző.

A csapat tavaly bronzérmet szerzett a bajnokságban. A játékosok idén szeretnének még előrébb lépni.
„Nem lesz könnyű, mivel a bajnokság sokat erősödött, de az egész csapat nevében mondhatom, a célunk az, hogy bajnoki döntőt és kupadöntőt vívjunk” – mondta Szombathelyi Szandra csapatkapitány.

Idén több fronton is szerepel az együttes, így szükség volt egy erős keretre. A bajnokság mellett a Magyar Kupában, a CEV-kupában és a Közép-európai Ligában is érintett a gárda.

„Nagy sorozat kezdődik, több mint ötven mérkőzést vívunk majd a következő hónapokban, így szükség van egy erős keretre, és folyamatosan rotálnunk kell, hogy bírják a játékosok a terhelést” – mondta Kőhalmi Richárd edző.

Az első hazai bajnoki mérkőzését október 21-én, a Vasas ellen vívja a Nyíregyháza. A CEV-kupában decemberben mutatkozik be a csapat, a belga vagy a holland bajnok lesz az ellenfél, és otthon kezdi a párharcot a Fatum. A Közép-európai Ligában legközelebb október végén, Zágrábban lép pályára az együttes, míg a Magyar Kupában az Eger ellen vívhatja ki a nyolc közé kerülést.

Megújult kerettel kívánja folytatni az előző évek sikersorozatát a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata, amely nemcsak a bajnoki és Magyar Kupa-címét szeretné megvédeni, hanem a nemzetközi porondon is kimagaslóan akar szerepelni. A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, a 2017–2018-as szezon során az NB I-ben, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a Közép-európai Ligában indulnak, s legalább 70 mérkőzést fognak játszani.

Az idei célkitűzés, hogy ismét az első helyen végezzenek a bajnokságban és a hazai kupában, a MEVZA-kupában minimum döntőt játszanának, míg a Bajnokok Ligájában bizonyítani kell, hogy felzárkóztak Európa élvonalához.

Az új játékosok közül a horvát válogatott Lucija Mlinar a nyitásfogadó-ütő posztra érkezett, Dobi Edina center pedig 10 év külföldi légióskodás után tért vissza Magyarországra. A feladó a szlovák Barbora Koseková lesz, akitől azt várják, hogy méltó utóda lesz a nyáron távozott Tálas Zsuzsannának, továbbá várhatóan napokon belül érkezik még egy nyitásfogadó játékos is Békéscsabára.

Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat, ahogy eddig, ezt követően is támogatni fogja a klubot, és szerinte az újabb sikerekhez garanciát jelentenek a klub új igazolásai. A sportág jövőjéről szólva azt emelte ki, hogy gondoltak az utánpótlásra is, amit bizonyít, hogy kormányzati támogatással a közeljövőben beindul a Békéscsabai Röplabda Akadémia, amely az ország első ilyen jellegű utánpótlásnevelő-műhelye lesz.

Dobi Edina, a szeptemberi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatott egyik erőssége arról beszélt, hogy mindig is azt tervezte, ha hazatér, akkor Békéscsabán szeretne játszani. Eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, hogy profi körülmények várták, miután a nyáron távozott az Azeryol Bakutól, és a csapattársai nevében kijelentette: az eddigieknél is jobban kívánnak teljesíteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik