Férfi röpi Európa-liga: a nemzeti csapat megérkezett Pireuszba

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (PIREUSZ)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (PIREUSZ)
Vágólapra másolva!
2019.05.28. 22:11
null
Jókora késéssel érkezett meg Görögországba a férfiválogatott (Fotó: Roska Emese Boglárka)
Jókora késéssel érkezett meg Görögországba a férfiválogatott, amely azért keményen edzett az erős hazai válogatott elleni meccsre.

 

„Immár készen állunk az indulásra” – búgta kedvesen a mikrofonba az egyik stewardess 14.48-kor, amivel csak az volt a probléma, hogy ha két órával korábban teszi, akkor is későn van. A férfi röplabda-válogatott ugyanis kedden fél egykor indult volna Athénba a görögök elleni Európa-liga-mérkőzésre, csakhogy az időjárás, a pech, a reptér, szóval nagyjából minden közbeszólt. Éppen az induláskor szakadt le az ég, ám a repülő már gurult annyit a földön, hogy némi benzinutánpótlást kelljen venni – de azt meg nem lehet vihar közben. Nem untatnánk senkit: a kis ülések közé hajtogatott magas játékosok még akkor is az esőtől bánatosan szürke repteret nézték az ablakon keresztül, amikor már landolni kellett volna a görög fővárosban.

Bogdan TANASE, a férfiválogatott szövetségi kapitánya
Ellentétben a bosnyákok elleni meccsel, most könnyebb volt felkészülni az ellenfélből, hiszen már játszott egy mérkőzést Ausztriával az első fordulóban. Erős együttes, csupa tapasztalt játékossal. Az a fontos, hogy a mi fiataljaink tapasztalatot szerezzenek.

„Szörnyű” – sóhajtott Bogdan Tanase szövetségi kapitány, akinek csapata az egyébként már a szombati, bosnyákok elleni győzelem alkalmával sem rekordlétszámú tizenegy főről tízre fogyatkozott. A szakember nem részletezte, miért, de elengedte a már akkor sem játszó Gergye Rolandot, ráadásul a sikeres visszérműtéten áteső Blázsovics Péter sem csatlakozott még a csapathoz. A tíz ember akkor sem ad ki két csapatot, ha a másodedző Nacsa Gábor beáll, így aztán a játékosok este öt az öt ellen gyakoroltak igen intenzíven.

Mert bár a röplabdázók szerint a Jóisten sem akarta, azért csak fel-, majd két órával később leszállt a gép. A csúszás miatt viszont választani kellett: rögtön irány a csarnok, vagy elfoglalják a szállást, de nem edzenek. Tán mondani sem kell, Tanase a másodperc törtrésze alatt vágta rá, hogy gyakorolnak, így a délelőtt óta úton lévő társaság gyorsan összeszedte a csomagjait, majd kicsivel később belakta az Olympiakosz impozánsnak semmi esetre sem mondható létesítményét.

„Furák a fények” – jegyezte meg a center Flachner Dániel, jelezve: látott már jobb, de egyébként rosszabb csarnokot is.

„Ez a problémánk” – mutatott immár a csapatot kísérő önkéntes, Angela a sajtótájékoztatóknak otthont adó szobában lévő televízióra, amelyben az AEK–Olympiakosz férfi kézilabdadöntőt követte néhány cigarettázó pireuszi drukker. Merthogy az volt a kérés, hogy a csapat negyedórával előbb fejezze be a tréninget – ezt persze a kapitány Tanase csípőből elutasította. Csakhogy a várhatóan győztes Olympiakosz-szurkolók a csarnokban akartak ünnepelni. Végül a kapitány elengedte a negyedórát, az AEK–Olympiakosz meccset viszont verekedés miatt megszakították, és a nézők kiterelése után fejezték be, így a vérmes fanok is később érkeztek.

Szóval, a kedd nem a magyarok napja volt. Majd a szerda?

A FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE
Feladók:
Keen Cameron Illés (Fino Kaposvár SE), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE). Ütők: Dávid Csanád (Steaua Bucuresti, román), Bozóki Bence, Horváth Kristóf, Kalmár Ákos (mindhárom Kaposvár). Centerek: Flachner Dániel (Pénzügyőr), Flachner Kornél (SZESE Győr), Szabó Alpár (Herrsching, német). Liberó: Bán Viktor (Pénzügyőr)

A játékosoknál előző idénybeli klubjukat tüntettük fel.

EURÓPA-LIGA, FÉRFIAK, EZÜST-DIVÍZIÓ, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Szerda, 18.30:
Görögország–MAGYARORSZÁG
20.00: Bosznia-Hercegovina–Ausztria

A TOVÁBBI PROGRAM
június 2.: Bosznia-Hercegovina–Magyarország, Kakanj 20.00
június 8.: Magyarország–Görögország, Kaposvár 17.30
június 12.: Ausztria–Magyarország, Graz 20.25
június 15.: Magyarország–Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 17.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik