Röplabda: ismét Ludvig Zsolt a Közép-európai Szövetség alelnöke

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 15:57
null
Az MRSZ főtitkárát, Ludvig Zsoltot gyakorlatilag újraválasztották a tisztségre (Fotó: hunvolley.hu)
Luxembourgban tartotta tisztújító közgyűlését a Közép-európai Területi Röplabdaszövetség (MEVZA), amely új elnököt és alelnököket választott. Az MRSZ főtitkára, Ludvig Zsolt továbbra is a szervezet alelnökeként folytathatja a munkát – tudósított a szövetség honlapja, a hunvolley.hu.

 

A Magyar Röplabdaszövetséget Baran Ádám elnökségi tag képviselte, aki már a 2021. november 5-én tartott, eredménytelen közgyűlésen is részt vett. A korábbi közgyűlés sikertelensége a tisztázatlan jogi helyzet miatt alakult ki, s az eltelt időben több alkalommal is problémák kerültek felszínre, ezért az Európai Röplabda-konföderáció (CEV) magához vonta a közgyűlés szervezését, melyet 2022. április 8-án a CEV irodájában meg is tartottak.

Thorsten Endres, a CEV ügyvezetője bevezetőjében elmondta, hogy a CEV távlati célja a területi szövetségek működésének összehangolása és az egységes szervezeti struktúra felépítése. Az ülés levezető elnöke Alain Fischbacher, a CEV jogi bizottságának vezetője volt.

Az ülés hivatalos napirendjének elfogadása után a küldöttek a kötelező napirendi pontok után a legfontosabb döntés meghozataláról szavaztak: a MEVZA tisztújításáról.

Az elnöki tisztségre Valentina Bifflint, a Horvát Röplabdaszövetség főtitkárát választották meg egyhangú döntéssel, a pénzügyekért felelős alelnök a szlovén szövetség elnöke, Metod Ropret lett, a további két alelnöki helyre pedig az osztrák szövetség elnökét, Gernot Leitnert és Ludvig Zsoltot, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkárát szavazták meg a helyszínen lévő szövetségi képviselők.

Az elnökség megválasztása után a küldöttek döntöttek a MEVZA székhelyének megváltoztatásáról, mely az osztrák szövetség irodája lesz, míg az operatív feladatok ellátásáért felelős MEVZA-iroda az új elnökhöz kötötten a horvát szövetség székhelyén fog működni.

Az elkövetkező hetekben az új elnökség és az operatív területek felelősei fognak egyeztetéseket folytatni, hiszen a nyáron már strandröplabda-események, illetve utánpótlás-válogatott rendezvények várhatóak, valamint a MEVZA-kupa következő szezonjának versenykiírását is szükséges megalkotni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik