Röpi Extraliga: a Békéscsaba az első elődöntős a nőknél

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.23. 21:00
null
Elődöntős a Békéscsaba (Fotó: DVTK)
Elsőként a Békéscsaba jutott be a legjobb négy közé a női röplabda Extraligában, mivel szerdán a harmadszor is legyőzte a DVTK-t. A férfiaknál a DEAC nagy meglepetésre 3:2-re győzött Kaposváron a negyeddöntő harmadik mérkőzésén, ezzel szépített a párharcban. A férfiaknál a Pénzügyőr nagy csatában jutott be az elődöntőbe.

 

A nőknél az alapszakaszgyőztes Békéscsabában a szerb Marta Drpa 21 pontot szerzett. A BRSE a négy között várhatóan az 1–1-re álló Nyíregyháza–Kaposvár párharc továbbjutójával találkozik.

A férfiaknál a vendég DEAC az első két játszmát remek játékkal megnyerte, de a hazaiak ezt követően rendezték soraikat és egyenlítettek. A döntő szett rendkívül izgalmasan alakult, a végig vezető debreceniek 11–14-nél három mérkőzéslabdát is eltékozoltak, de miután 15–14-nél ők is hárítottak egyet, két újabb ponttal kiharcolták a negyedik mérkőzést.

A szerdai találkozó legjobbja a DEAC brazil légiósa, az összecsapás utolsó három pontját jegyző Willian César Coelho Rabel volt 24 ponttal.

A negyedik mérkőzést szombaton rendezik Debrecenben.

A kazincbarcikai GreenPlan-VRCK zárt kapuk mögött 3:0-ra nyert odahaza a Kistext ellen, így készülhet az elődöntőre.

Késő este:

A címvédő Pénzügyőr nagy csatában, ötjátszmás mérkőzésen legyőzte a Dunaújvárost, és ezzel bejutott a négy közé.

Jókay Zoltán Magyar Kupa-aranyérmes együttese az első két találkozón 3:0-ra diadalmaskodott, szerdán azonban a magabiztos kezdés után szetthátrányból kellett megfordítania a találkozót.

RÖPLABDA EXTRALIGA
NŐK
Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba–DVTK 3:0
(12, 12, 16)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 480 néző. V: Sík, Tillmann.
BÉKÉSCSABA: Karhu 13, Pekárik 6, Drpa 21, Glemboczki 6, Strunjak 5, Kornyijenko 5. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári 3, Feld, Bodnár 2, Zólyomi 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.
DVTK: Baidiuk 7, Kuzelová 2, Sylejmani 6, Godó 1, Kiss E. 5, Kalmár 1. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Goncalves 2, Sitku, Egri 1. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor:
– A továbbjutás mellett annak örülök, hogy Feld Bettina személyében ismét újoncot avathattunk, aki az utánpótlásból érkezett, ez már a második ilyen alkalom volt. Nagyon nagy biztonságot ad, hogy az utánpótlásból ilyen tehetséges játékosok kerülnek ki. Örülök, hogy megfelelően tudtuk rotálni a csapatot, egyedül talán a második mérkőzés volt a kivétel. Ott a betegség is közbeszólt, és nem tudtunk abban a felállásban játszani, amiben szerettem volna. Most mindenki szerephez jutott és tudott is élni a lehetőséggel!
Leonidasz Gaitanakisz: – Gratulálunk a Békéscsabának, megérdemelten jutottak be a legjobb négy közé. Most nem tudtunk azt a játékot nyújtani, amit a hazai mérkőzésen. Az első meccshez hasonlatos bátortalanták a debre játékot mutattunk, míg a hazaiak lelkes közönségük által támogatva attraktív röplabdát mutattak be.
A párharc végeredménye: 3–0 a Békéscsaba javára.

FÉRFIAK
Negyeddöntő, 3. mérkőzések
Fino Kaposvár–DEAC 2:3
(–25, –20, 11, 16, –15)
Kaposvár Aréna, 246 néző. V: Horváth M., Soltész.
FINO: Kiss M. 2, Sandoval 9, Milovanovics 17, Bögöly 14, Vasquez 7, Garchet 2. Csere: Bozóki (liberó), Ouyachi 10, Hubicska 8, Iván B. 1. Megbízott edző: Ruben Wolochin.
DEAC: Bagics 7, Almora 14, Tóth A. 2, Coelho 24, Remete 1, Fazekas 14. Csere: F. Nagy (liberó), Magyar, Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Ruben Wolochin:
– A negyeddöntő első és második mérkőzésének megnyerése ellenére tudtuk, hogy meg kell harcolnunk a sikerért a pályán a kiválóan küzdő Debrecen ellen. Ezúttal sajnos nem úgy alakultak az események, ahogyan terveztük, apróságokon múlt a győzelem sorsa az ötödik szettben.
Fodor Antal:
– Egy ilyen meccs után az örömöm kifejezése az első gondolatom. Csapatunk fennállása óta a legbravúrosabb győzelmét szerezte most, mégpedig megérdemelten. Gratulálok a fiúknak, és velük együtt bizakodok a hasonló folytatásban.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Kaposvár javára.

Kazincbarcika–Kistext SE 3:0 (22, 13, 16)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, zárt kapuk mögött. V: Halász E., Jámbor.
GREENPLAN-VRCK: Páez 2, Ciupa 11, Péter M. 3, Bibók 8, Blázsovics 18, Moraes 8. Csere: Dudás, Budai (liberók), Árva 2, Csizmadia, Péter B. 1, Szabó D. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KISTEXT: Szabó M. 2, De Bairros 7, Gönczi 5, Makarov 7, Óhidi 2, Reffatti 8. Csere: Lassu (liberó), Kalmár 2, Kocsondi 1. Vezetőedző: Bunda Olivér.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– Az első szettben volt egy kis bizonytalanság, ami miatt nem voltam boldog, ugyanakkor a második szettől rendben volt a koncentráció. A minimum célt teljesítettük, most a regeneráció következik, hiszen az elődöntőben is szeretnénk győzelmeket szerezni.
Bunda Olivér: – Előrébb tart a Kazincbarcika, megérdemelten jutottak tovább, amihez gratulálok nekik, és sok sikert is kívánok a folytatásra.
A párharc végeredménye: 3–0 a Kazincbarcika javára.

Pénzügyőr SE–DKSE 3:2 (14, –21, –26, 10, 9)
Budapest, Kőér utca, 60 néző. V: Bátkai-Katona, Kiss Z.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 12, Magyar 3, Dávid Cs. 7, Gacs 4, Kovács Z. 15, Kiss D. 7. Csere: Feliciano (liberó), Rása 11, Szabó V. 2, De Sousa 8, Majoros 3, Tordai 6. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DKSE: Laczi 10, Farkas 1, Hatvany 7, Kecskeméti 15, Kisházi 3, Pavljuk 24. Csere: Sümegi (liberó), Gőczi, Juhász B., Winter, Tóth K. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Kérem szépen földönkívüli eseménynek voltak szemtanúi a nézők. Földrajz tanulmányaim során, ha jól emlékszem ezt úgy nevezeték, hogy "brain drain", azaz agyak elrablása. Az első játszma után valami földönkívüli módon a Dunaújváros elrabolta a játékosaim agyát és erre ráment két játszma. Tehát a fejnélküli lovas seregnek nem sikerült megnyernie a mérkőzést. Így vissza kellett vinnem azt a csapatot, akiknek a feje a helyén volt, így sikerült megnyernünk a mérkőzést.
Tomanóczy Tibor:
– Gratulálok a Pénzügyőrnek a megérdemelt tovább jutáshoz. Ma volt önbizalmunk, és úgy tudtunk játszani, ami a folytatásra bizakodást és erőt adhat. Úgy érzem, hogy az erőnk a negyedik szettre elfogyott. Le a kalappal a csapatunk előtt, hiszen ahhoz képest, hogy az eddigi mérkőzéseken milyen különbséggel nyert ellenünk a Pénzügyőr ma alaposan megmutattuk, mire lehetünk képesek.
A párharc végeredménye: 3–0 a Pénzügyőr javára.

MAFC-BME–Kecskeméti RC 2:3 (–19, –20, 24, 24, –13)
Budapest, Folyondár utca, 195 néző. V: Mezőffy, Halász T.
MAFC: Eke 6, Gálvez 8, Godoi 4, Lescay 7, Csoma 35, Krupánszki 17. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs 1, Benkő 5. Vezetőedző: Nagy Péter.
KECSKEMÉT: Szabó A. 6, Sidiropoulos 1, Gebhardt N. 6, Baserio 19, Argilagos 25, Fundora 25. Csere: Török Zs. (liberó), Tomanóczy, Palánkai-Omoshebi. Vezetőedző: Nagy József.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Nagyot küzdöttek ma a srácok, egy végletekig kiélezett mérkőzésen. A Kecskemét jóval agresszívabban röplabdázott, mint hétfőn. Azt sajnálom, hogy az első két szettben mi viszont megszeppenve kezdtünk és csak a 3. szett végén tértünk vissza Julio nyitásaival. Ha nyerni szeretnénk, akkor ezt az agresszív játékot kell képviselnünk.
Nagy József: – Az első két szettben sikerült meglepni a belőlünk jól felkészült MAFC csapatát. A harmadik, negyedik szettnek a végén követtünk el kisebb hibákat ami megpecsételte azok végét, de az ötödik játékrészben óriási csatában sikerült győzedelmeskednünk.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Kecskemét javára.

(MTI/NSO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik