Röplabda: első magyarként elődöntős a Kaposvár a Challenge-kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.10. 17:36
null
A harmadik számú európai kupasorozat 2007 óta íródó történetében először jutott a legjobb négy közé magyar csapat
Történelmet írt az 1. MCM-Diamant Kaposvár, mivel a magyar csapatok közül elsőként jutott be a röplabda Challenge-kupa elődöntőjébe. A kaposvári lányok a szerdai, Ostrava elleni siker után a csütörtöki negyeddöntőben a szlovák Nitrát győzték le 3:0-ra, s kerültek ezzel a sikerrel a legjobb négy közé a harmadik számú európai kupasorozatban.

 

NŐI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ:
1. MCM-Diamant Kaposvár–Nitra (szlovák) 3:0
(18, 19, 18)
Kaposvár Aréna,
zárt kapuk mögött. V: Jovanovics (szerb), Mateizer (román).
DIAMANT: Bodovics 10, Helics 17, Kliszura 18, Djurics 5, Király-Tálas 2, Matics 11. Csere: Szpin (liberó). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
NITRA: Bodnárová 10, Oliveira Silva 8, Petková 6, Bocskay 10, Dias Godoi 3, Ramajová 3. Csere: Spanková (liberó). Vezetőedző: Frantisek Bocskay.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics: – Ebből a két napból kihoztuk a maximumot; a játékosaim úgy teljesítettek, ahogy azt vártam tőlük. Az Ostrava legyőzése után egy újabb erős csapattal találkoztunk, és megvalósítottuk az elképzeléseinket. Sajnáljuk, hogy nem örülhetünk együtt a szurkolóinkkal itt az Arénában. Nagy siker ez az egyesület, a város és a magyar röplabda számára is, külön köszönjük az odafigyelést és a támogatást Kaposvár önkormányzatának és Szita Károly polgármester úrnak.
Frantisek Bocskay: – Hiába kezdtünk jól, a Kaposvár ritmust tudott váltani. Látványos mérkőzésen szenvedtünk vereséget.

A kaposvári lányok ellenfele a fináléba kerülésért a Bleicher Rékát is a soraiban tudó román Alba Blaj (Balázsfalva) lesz, az előzetes tervek szerint februárt 24-én és március 3-án.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik