Röplabda Eb: Azerbajdzsán ellen, „hazai pályán”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 16:14
null
A szurkolók az egész Európa-bajnokság alatt a csapat mögött álltak (Fotó: hunvolley.hu)
Hétfő délután 17 órától ki-ki mérkőzést játszik egymással a magyar és az azeri válogatott az Európa-bajnokságon, Antwerpenben. A tét a csoportból való továbbjutás, a képlet egyszerű: amelyik csapat győz, az a következő fordulóba jut.

A mérkőzést semleges helyen, a belgiumi Antwerpenben rendezik, de a mieink gyakorlatilag hazai pályán játszhatnak, hiszen nagyjából száz magyar szurkoló buzdítja őket meccsről meccsre. A drukkerek már a belgák elleni nyitó találkozón is hallatták a hangjukat, időnként még az ötezer hazai drukkert is túlkiabálták.

A vasárnapi, törökök elleni meccsen pedig már végig ők voltak a nyeregben, ráadásképpen – egyrészt Jan De Brandt miatt, másrészt a belgáknak is a magyarok sikere lett volna az érdekük – a hazaiak is a mieinket buzdították, igaz, ők azért jóval visszafogottabban.

Nyilvánvalóan nem lesz ez másképpen a hétfői, mindent eldöntő Azerbajdzsán elleni mérkőzésen sem. A lányoknak pedig óriási pluszt jelent a szurkolók biztatása.

„Nagyon jó érzés, hogy gyakorlatilag hazai pályán érezhetjük magunkat itt Belgiumban is – mondta el ezzel kapcsolatban Kötél Zsanett, a válogatott feladója. – Eddig mind a két meccsen végig biztattak minket, akárhogy is állt a játszma, az utolsó pontig szurkoltak nekünk.”

A csapat korábban nem igazán volt elkényeztetve ezen a téren, de az idei Európa-liga-menetelés összehozta a szurkolókat és a csapatot.

„Az érdi Európa-liga-döntőben is fantasztikus volt a biztatás – nyilatkozta erről Dobi Edina, a válogatott centere. – Ha a győzelembe nem is tudnak belehajszolni, egy-egy hullámvölgyön át tudnak segíteni minket, és ezért mi nagyon hálásak vagyunk. Megnyugtató az a tudat, hogy ott vannak mögöttünk, és végig szurkolnak majd nekünk a mai meccsen is.”

A 17 órakor kezdődő sorsdöntő mérkőzést élő, eredménykövető cikkünkben követhetik nyomon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik