Röplabda Challenge-kupa: orosz túra vár a Pénzügyőrre

Vágólapra másolva!
2017.06.14. 16:40
A Pénzügyőr SE férfi röplabdacsapata az orosz Gazprom-Jugra Szurgut együttesével találkozik a Challenge-kupában.

A bajnokságban ezüstérmes fővárosiak a legjobb 32 között lépnek pályára, először hazai pályán (december 5-7.), majd a Budapesttől 4800 kilométerre lévő Szurgutban (december 19-21.).

Az európai szövetség (CEV) szerdai, luxemburgi sorsolásán az is eldőlt, hogy a harmadik számú kontinentális sorozatnak számító Challenge-kupában a bajnok Fino Kaposvárnak már a második fordulóban (november 21-23. és november 28-30.) játszania kell, méghozzá a szlovák VKP Bystrina SPU Nitra csapatával.

A nőknél a CEV Kupában induló Fatum-Nyíregyháza a Sliedrecht-Asterix Avo Beveren holland–belga Bajnokok Ligája-párharc vesztesével mérkőzik a 32 között.

Amennyiben a bajnok Békéscsaba elveszíti BL-selejtezős párharcát az előző idényben finalista olasz Imoco Volley Coneglianóval szemben, akkor az izraeli Maccabi TX Haifával találkozik a CEV-kupában. A játéknapok: december 12-14. és 2018. január 9-11.

A Challenge-kupa női kiírásában a magyar bajnoki ezüstérmes Vasas Óbudának kiemeltként először a 32 között kell pályára lépnie: a fővárosi együttesnek a svájci másodosztályban szereplő, liechtensteini VBC Galina Schaan lesz az ellenfele december közepén és január elején.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik