Röplabda: a szerb elnök biztos a közös magyar Eb-rendezés sikerében

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 22:49
null
Zoran Gajics (balra) és Mester Gyula (jobbra) volt az MRSZ elnökének, dr. Kovács Ferencnek a vendége
Címkék
Elismerően beszélt a nyíregyházi U16-os leány Európa-bajnokságról az esemény egyik díszvendége, a Szerb Röplabdaszövetség elnöke, Zoran Gajics, aki az MRSZ első emberének, dr. Kovács Ferencnek a meghívására érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre.

 

Gajics azt is kiemelte, hogy már évek óta kiváló a viszony a magyar és a szerb szövetség között, s ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak egy újabb mérföldköve lesz majd a 2023-as – ugyancsak U16-os – leány Eb, amelyet Szerbia és Magyarország rendez, hazánkban Békéscsaba látja majd vendégül a kontinens legjobbjait.

„Biztos vagyok abban, hogy egy rendkívül sikeres Európa-bajnokságot rendezünk 2023-ban. A magyar vezetőséggel, dr. Kovács Ferenccel az élen nagyszerű az együttműködés, ami reményeink szerint a jövőben is eredményes lesz” – nyilatkozta a szövetség honlapján Gajics.

Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabdaszövetség elnöke arról beszélt, hogy a tapasztalatszerzés szempontjából is rendkívül fontos a magyar-szerb kapcsolat, hisz Szerbia a férfi és a női vonalon is a világ röplabdázásának élvonalába tartozik. Hozzátette: nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az elmúlt napokban Alekszandar Boricsics CEV-elnökkel Budapesten tudott fontos kérdésekben egyeztetni, Nyíregyházán pedig a Szerb Röplabdaszövetség elöljáróival fűzték még szorosabbra a magyar-szerb sportdiplomáciai kapcsolatokat.

Külön öröm volt az MRSZ vezetősége számára, hogy Zoran Gajics mellett a vajdasági származású, olimpiai bajnok röplabdázó, most már a szerb szövetség alelnöki tisztségét betöltő Mester Gyula is ellátogatott a nyíregyházi U16-os Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik