Röplabda: a magyar kapitány biztosra ment a keretkijelölésnél

Vágólapra másolva!
2021.08.12. 16:28
null
Jakub Gluszak szerdán jelölte ki az Európa-bajnoki keretet (Fotó: Földi Imre)
Jakub Gluszak szövetségi kapitány elsősorban elővigyázatosságból nevezett a megszokott négy helyett öt nyitásfogadót a magyar szempontból jövő pénteken rajtoló női röplabda Európa-bajnokságra – írja az MTI.

 

A lengyel szakember az MTI-nek azt mondta, az ütőjátékosok nagyjából azonos szintet képviselnek és mindegyikük nagyszerűen dolgozott a felkészülés alatt, így az a döntés született, hogy mindannyiukra számítanak a tornán.

„Sokat elemeztük a különböző játékhelyzeteket, ráadásul a felkészülési mérkőzéseken is folyamatosan forgattuk a játékosokat. A szakmai stábbal közösen úgy határoztunk, hogy ez a legjobb megoldás, mert könnyen elképzelhető, hogy az Eb-n is szükség lesz mindenkire” – mondta a kapitány.

A tréner hozzátette, az is befolyásolta a döntését, hogy az átló Németh Anett hosszú kihagyás után most tér vissza – a selejtezőkön Pallag Ágnes játszott azon a poszton –, és bár Vezsenyi Adrienn is bevethető, nem tudja, Németh hogyan „éli majd túl” a sorozatterhelést, így az öt ütőjátékos nevezésével minden eshetőségre igyekeztek felkészülni.

A múlt heti, szombathelyi Savaria-kupára utalva elmondta, azt még teljes mértékben a felkészülés jegyében vívták, a mérkőzések reggelén is komoly terhelést kaptak a játékosok, az eredmény ugyanis mellékes volt.

„Elsősorban arra voltam kíváncsi, visszaköszön-e a pályán a játékrendszer, amit július óta gyakorlunk, illetve hogy a kritikus pillanatokban hogyan reagálunk. A torna után kezdődött el a formaidőzítés, a cél, hogy már a szlovákok elleni nyitó meccsre a lehető legjobb állapotba kerüljünk” – fogalmazott Gluszak.

Hozzátette, ennek érdekében a nemzeti csapat már kedd reggel elutazik a csoportmeccseknek otthont adó Zadarba (Zára), hogy a játékosok minél inkább átérezzék az Eb-hangulatot, és a lehető legtöbb idejük legyen „belakni” a mérkőzéseknek otthont adó csarnokot.

A magyar női válogatott Európa-bajnoki programja (Zadar)
Augusztus 20., 20:15: Magyarország–Szlovákia
Augusztus 21., 20:00: Magyarország–Svájc
Augusztus 22., 20:00: Magyarország–Olaszország
Augusztus 24., 17:00:
Magyarország–Horvátország
Augusztus 25., 18:00: Magyarország–Fehéroroszország

A csoportokból az első négy helyezett kerül a nyolcaddöntőbe, továbbjutás esetén a magyarok Belgrádban folytatják szereplésüket a szeptember 4-ig tartó viadalon.

A magyar válogatott Európa-bajnoki kerete
Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Németh Anett (SC Potsdam – Németország), Pallag Ágnes (VfB Suhl – Németország), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor – Törökország), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik