Röplabda: a CAS döntése ellenére megrendeznék a vb-t az oroszok

Vágólapra másolva!
2021.03.04. 11:58
Címkék
Orosz sportvezetők szerint a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése ellenére Oroszország megrendezheti a férfiak jövő évi röplabda-világbajnokságát – közölte az MTI.

Előbb Oleg Maticin sportminiszter, majd Alekszandr Jeremenko, az orosz sportági szövetség főtitkára nyilatkozott úgy a TASZSZ-nak, hogy arra számítanak: a nemzetközi szövetség (FIVB) nem veszi el tőlük a 2022-es vb még 2018-ban odaítélt vendéglátói jogát.

A CAS december közepén hozott határozata értelmében egyfelől a doppingügyekben elmarasztalt Oroszország sportolói csak nemzeti lobogójuk és himnuszuk használata nélkül versenyezhetnek az olimpiákon és a világbajnokságokon 2022 decemberéig, másfelől az ország vb-knek sem adhat otthont a két év alatt.

Maticin óvatos derűlátással fogalmazott a világszövetség lehetséges döntését illetően, Jeremenko viszont határozottan leszögezte: meggyőződése, hogy az FIVB nem keres másik házigazdát a jövő évben esedékes világbajnokságnak.

„Szerintem lehetetlenség az oroszországi vb törlése– hangoztatta a főtitkár. – A CAS határozata nem vonatkozhat arra az esetre, ha vis major áll fenn, márpedig a röplabda-vb-t illetően már az összes dokumentumot aláírtuk, a pénzeket befektettük, egy ilyen világbajnokság másik országba nem vihető át csak úgy. Itt huszonnégy csapatról és tíz városról van szó, élnek a televíziós közvetítésekkel kapcsolatos és a szponzorokkal szemben vállalt kötelezettségek.”

Az FIVB 2018-as mexikói kongresszusán döntött úgy, hogy Oroszország rendezheti a 2022-es férfi világbajnokságot. A jelenlegi ütemterv szerint a 2022-es vb mérkőzéseinek augusztus 26. és szeptember 11. között Moszkva, Szentpétervár, Kalinyingrád, Jaroszlavl, Kazany, Ufa, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Krasznojarszk és Kemerovo ad otthont. A torna döntőjét a moszkvai VTB Arénában bonyolítják le.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik