Röplabda: 6 kubai válogatott őrizetben, a vád csoportos nemi erőszak

Vágólapra másolva!
2016.07.04. 18:51
Csoportos nemi erőszak vádjával a kubai férfi röplabda-válogatott hat tagját vették őrizetbe Finnországban. A tamperei regionális bíróságtól a rendőrség kedden azt kéri, hosszabbítsák meg az őrizetben tartást, mielőtt vádemelésre kerülne sor.

„Jelentős előrehaladást értünk el a nyomozásban, vannak bizonyítékaink, amelyekkel alá tudjuk támasztani a gyanút. Ezért azt kérjük, tartsák őrizetben a gyanúsítottakat” – idézi az AP hírügynökség a nyomozásért felelős Joni Lansipurót.Joni Lansipurót.

A tamperei rendőrség szombaton kapott bejelentést arról, hogy egy nő nemi erőszak áldozata lett a kubai sportolók szállásául szolgáló hotelben. A rendőrök nyolc kubait állítottak elő, közülük kettőt később szabadon engedtek, és a csapat többi tagja is távozhat Finnországból.

A rendőrség a jelenleginél több információt nem közöl az ügyről, leszámítva azt, hogy mind az erőszak áldozata, mind az erőszakkal gyanúsítottak nagykorúak.

Az olimpiai résztvevő, az őrizetbe vételek miatt tartalékosan kiálló kubai válogatott szombaton vereséget szenvedett Finnországtól világliga-mérkőzésen, vasárnap pedig legyőzte Portugáliát.

A Nemzetközi Röplabda-szövetség (FIVB) közleményben tudatta, kapcsolatban áll az ügyben érintettekkel, és zéró toleranciát gyakorol a hasonló esetekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik