Női röplabda Extraliga: nagy csatában nyert a Nyíregyháza

Vágólapra másolva!
2020.11.14. 20:43
null
Az MTK nem adta meg magát könnyen Nyíregyházán (Fotó: Sipeki Péter/Kelet-Magyarország)
A Nyíregyháza nagy csatában győzött a vendég MTK ellen a női röplabda Extraliga szombati játéknapján.

A hazaiak a negyedik szettben 16–20-ról fordítottak.

A találkozó legeredményesebb játékosa a nyírségiek feladóátlója, Lacombe Zsófia volt 23 ponttal.

Az MTK koronavírusos megbetegedések miatt október 10-e óta először lépett pályára az Extraligában.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ
Fatum Nyíregyháza–MTK Budapest 3:1
(12, –21, 23, 23)
Nyíregyháza. V: Horváth M., Adler.
FATUM: Pintér 7, Najdic 1, Radosvá 18, Lászlop 5, Lacombe 23, Vaszileva 18. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 7, Fuchs. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
MTK: Szerencsés-Miklai 14, Papp O. 10, Vezsenyi 19, Godó 8, Kilyénfalvi 13, Durst 1. Csere: Szalai (liberó), Dani 1, Lesi, Berkó, Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Gratulálok az MTK csapatának, hogy ilyen színvonalas mérkőzésen tudtunk megküzdeni egymás ellen annak ellenére, hogy a karanténhelyzet miatt jó néhány hétig nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni. Saját csapatom teljesítményével kapcsolatosan azt tudom mondani, hogy a mai játékunk nem volt éles. Sok hibát vétettünk, tompák voltunk és nem volt tökéletes a koncentráció jó néhány játékosnál. Ismét bebizonyosodott, hogy a hétköznap végzett edzésmunka nem elegendő a sikerhez.
Leiszt Máté: – Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Elégedett lehetek a csapatom teljesítményével, hiszen ez már a harmadik mérkőzés volt a szezonban, és mindannyiszor nagyon szoros meccseket játszottunk. Egyre jobban bírjuk a végjátékokat, nagyon kevés hiányzik már csak ahhoz, hogy az ilyen szoros szetteket a magunk javára tudjuk fordítani.

Az állás: 1. Swietelsky-BRSE 14 pont/5 mérkőzés, 2. Fatum Nyíregyháza 12/5, 3. Vasas Óbuda 10/5, 4. 1. MCM-Diamant Kaposvár 9/5, 5. UTE 6/5, 6. Szent Benedek RA 3/2, 7. MTK Budapest 0/3, 8. DVTK 0/6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik