Női röplabda Eb: teljessé vált a 24 csapatos mezőny

MTI és R. P.MTI és R. P.
Vágólapra másolva!
2022.09.12. 18:53
null
Fotó: Földi Imre
Teljessé vált a jövő évi női röplabda Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye: a magyar válogatott sorozatban ötödik kontinenstornájára készülhet.

 

Az már a selejtező előtt biztos volt, hogy a négy házigazda – Belgium, Észtország, Németország és Olaszország – mellett automatikus résztvevője lesz az Eb-nek a tavalyi kontinenstorna nyolc további legjobbja, Bulgária, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, Svédország, Szerbia és Törökország.

Ehhez a 12 válogatotthoz csatlakozott most a hat selejtezőcsoport első és második helyezettje.

Az európai szövetség (CEV) közlése alapján amennyiben a kijutását az előző Európa-bajnokságon elért helyezésével biztosított orosz válogatott az ukrajnai háború miatt nem indulhat a tornán – erről a CEV illetékes testülete később határoz –, akkor a selejtezők legjobb csoportharmadikja, Svájc is részvételi jogot szerez az Eb-re.

A 2023-as női röplabda Európa-bajnokság résztvevői
MAGYARORSZÁG, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország (címvédő), Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik