Női röplabda Eb: Svédország meglepetésre nyolc közé jutott

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 22:56
null
Svédország meglepetésre ott lesz a legjobb nyolc között (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/CEVolleyball/" target="_blank">eurovolley.cev.eu</a>)
A svéd válogatott hatalmas meglepetésre 3:2-re legyőzte a társházigazda bolgár csapatot, így negyeddöntőbe jutott a női röplabda Európa-bajnokságon – írja az MTI.


A plovdivi összecsapás első játszmájában a hazaiak gyakorlatilag hibátlanul játszottak és könnyedén kerültek előnybe, a második szettben ugyanakkor a svédek remek nyitásokkal alaposan elbizonytalanították a bolgár csapatot és végig vezetve annak ellenére egalizáltak, hogy legjobbjuk, a feladóátló Isabelle Haak magához képest visszafogottan röplabdázott.

A harmadik felvonásban 17:13-nál az Európa-liga aranyérmes bolgárok magabiztosan vezettek, ám az északiak fordítottak és megszerezték a vezetést. A negyedik etap simán lett a Gergana Dimitrova vezette vendéglátóké, de a mindent eldöntő, rövidített szettben Haak ellenállhatatlan játékával a svédek két mérkőzéslabdát hárítva, a maguk harmadik lehetőségét kihasználva győztek.

Az északi együttes 1983 óta először szerepel Eb-n, eddigi legjobb eredménye a 12. hely volt, de azon a viadalon még csak ennyi csapat vett részt.

A 137 perces mérkőzés legjobbja Isabelle Haak volt 26 ponttal, testvére, Anna 13 pontig jutott. A túloldalon öten is két számjegyű pontszámmal zártak.

A svédek a nyolc között kedden a hollandokkal csapnak össze, ismét Plovdivban.

A magyar válogatott vasárnap este nyolc órakor a világbajnok, Eb-címvédő és társházigazda szerbek ellen lép pályára Belgrádban.

RÖPLABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

Svédország–Bulgária 3:2 (–12, 21, 22, –14, 17)
korábban
Hollandia–Németország 3:1 (22, –23, 19, 23)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik