Női röplabda CEV-kupa: négyszettes Vasas-vereség

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.17. 20:35
null
A Vasas négyszettes vereséget szenvedett (Fotó: Dömötör Csaba)
A Vasas házigazdaként négy szettben kikapott az Alba Blaj (Balázsfalva) csapatától a női röplabda CEV-kupa első fordulós párharcának szerdai első mérkőzésén – közölte az MTI.


Az első szett első fele hullámzó játékot hozott, hol egyik, hol másik csapat szerzett sorozatban három-négy pontot. A vendégek támadójátéka aztán feljavult, a hazaiaké nem, így a románok állva hagyták riválisukat és könnyedén szereztek vezetést.

A második játszmában összeszedettebben röplabdázott a Vasas, amely a szakasz derekáig vezetett is. Ekkor, 15:11 után több hiba csúszott a játékába, a román együttes így fordított. A budapestiek nem adták fel, a hajrában 22-nél és 23-nál is egyenlítettek, de – elsősorban a ki nem kényszerített hibáik miatt – végül ezt a szettet is elveszítették.

A harmadik etapra alaposan visszaesett a vendégek játéka, a hazaiak jó ideig kedvükre szerezték a pontokat és tetemes előnyt építettek ki feljavuló nyitásaiknak és stabilabb blokkmunkájuknak köszönhetően. A játszma második felére rendezte sorait a balázsfalvai együttes, ám nem tudta ledolgozni a hátrányát, így szépített a Vasas.

A negyedik szett hozta a legnagyobb küzdelmet és a legkiegyensúlyozottabb játékot, mindkét csapat remekül védekezett, így sok hosszú labdamenetet láthatott a nem nagy létszámú, de remek hangulatot teremtő közönség. Az angyalföldiek sokáig jól tartották magukat, a hajrára azonban elfáradtak, így a román csapat végül négyszettes győzelmet aratott.

A találkozó legeredményesebb játékosa a vendégek orosz átlója, Viktorija Russzu volt 21ponttal, míg a Vasasból az azeri center, Ajshan Abdulazimova 18 pontig jutott.

A visszavágót jövő szerdán játsszák Nagyszeben városában, és a Vasas csak akkor juthat tovább, ha 3:0-ra vagy 3:1-re győz, majd ezt követően megnyeri az aranyjátszmát is. Minden más eredmény a vendéglátóknak kedvez.

A sorozat másik magyar csapata, a Swietelsky-Békéscsaba a keddi első meccsén ugyancsak négyjátszmás vereséget szenvedett a lengyel LKS Lódz otthonában.

NŐI CEV-KUPA, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
1. MÉRKŐZÉS

Vasas Óbuda–CSM Volei Alba Blaj (román) 1:3 (–15, –23, 17, –19)
Sterbinszky Amália Sportcsarnok, 1420 néző. V: Sabroso Moratilla (spanyol) , Hoger (szlovák)
Vasas:Bojko 11, Kalicanin 4, Malloy 10, Zernovic 12, Abdulazimova 18, Király-Tálas 7.Csere:Török, Stankovics (liberók), Vezsenyi, Fábián, Papp 1, Takács.Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.
Alba Blaj: Mirkovic 2, Dimitrova 9, Kocic 10, Russu 21, Strantzali 15, Ninkovic 14.Csere:Ivkovic, Ispas (liberók), Miclaus, Axinte, Artin 2, Cirkovic 1.Vezetőedző:Stevan Ljubicic.
MESTERMÉRLEG
Giannisz Atanaszopulos:
– A második szettet is megnyerhettük volna, éppen ezért vegyesek az érzéseim. A csapat küzdőszellemével elégedett vagyok, már csak azért is, mert Stankovics Alinda 17 évesen állt helyt, Török Kata pedig sérülés után visszatérve egy számára szokatlan pozícióban játszott. Az első két szettben a támadási hatékonyságunk nem volt megfelelő, ezt követően váltottunk és ettől feljavult a játékunk. Megvoltak a lehetőségeink, de nem mindig tudtunk élni velük. Ahhoz, hogy egy ilyen csapatot legyőzzünk, mentálisan az első labdamenettől az utolsóig erősnek kell lennünk. Romániában, ha tudunk jobban játszani, képesek lehetünk a meglepetésre.
Stevan Ljubicic:– Ilyen kiélezett mérkőzésre számítottam, mint amit kaptam, noha bíztam abban, hogy nem kerülünk olyan nehéz helyzetbe, mint a második és a harmadik játszmában. A Vasas az első szett után megmutatta, mit tud, változtattak a nyitásaik irányán és a labdák elosztásán, játékosai bátran támadtak, ezekkel alaposan meggyűlt a bajunk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy kilábalt a gödörből, újra megtalálták a ritmust és végül megnyerték a meccset. Ezen az úton kell továbbra is járnunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik