Női röpi NB I: otthon nyert a Gödöllő, versenyben az ezüstért

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 22:58
null
A Budaörs elleni sikerükkel a gödöllőiek nyílttá tették a második hely sorsát az NB I-ben (Fotó: grcvolley.hu/Árpás Géza)
Az Extraligába való feljutást érő első hely sorsa ugyan már eldőlt a női röplabda NB I-ben, a második pozíció azonban továbbra is nyílt, miután a címvédő Gödöllői RC győzelemmel zárta a hazai szereplését Monoron, a Budaörsi DSE-Emericus ellen. Az ezüstérem a május 7-i TFSE–Gödöllői mérkőzésen dől majd el: amennyiben a Pest megyeiek 3:0-ra győznek, úgy megelőzik riválisukat, 3:1-nél a pontarány dönt, minden más eredmény pedig a TFSE második helyét eredményezi.

 

Női röplabda NB I, felsőház:
Gödöllői RC–Budaörsi DSE-Emericus 3:0 (17, 18, 22)
Monor, 57
néző. V: Adler, Ujházi.
GÖDÖLLŐ: Kovács E. 2, Boros 4, Ratkai 14, Mikus 1, Sánchez Pérez 18, Császár 11. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Máthé-Barabássy, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
BUDAÖRS: Pisák L. 1, Horváth P. 9, Hernády 4, Pisák F. 9, Jakab 3, Tátrai 1. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Darvas 1, Vincze 2, Horváth I. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Nem a játék képének kell most örülnünk, hanem a győzelemnek. Viszont akkor lennék igazán elégedett, ha az edzéseken mutatott teljesítmény a mérkőzéseken is megmutatkozna. Köszönjük az up-játékosoknak, hogy ismét segítették a csapatot. Külön köszönet a Monor Városi Sportcsarnok vezetőségének és minden alkalmazottjának, hogy ebben a szezonban náluk edzhettünk és játszhattuk a hazai meccseinket.
Ujvárosi Levente: – Az előző összecsapások sokat kivettek belőlünk fejben. Reális eredmény született, még akkor is, ha a mérkőzés színvonala alacsony volt. A tét nélküli utolsó találkozón örömjátékkal szeretnénk zárni a szezont.

Az állás 5 forduló után: 1. MÁV Előre-Bericap 16 pont, 2. TFSE 11, 3. Gödöllői RC 8, 4. Budaörsi DSE-Emericus 1

 

Női NB I, alsóház:
DSZC-Eötvös DSE–Jászberény 0:3 (–17, –16, –12)
Debrecen, 55
néző. V: Ladányi, Szarka.
EÖTVÖS: Berza, Pálfi, Fehér 5, Young 9, Tóth K. 5, Araújo 6. Csere: Fehérvári (liberó), Juhász F. 2, Takács D. O., Kozma, Dóka, Béni. Vezetőedző: Szombathy András.
JÁSZBERÉNY: Kovács D. 3, Sándor 16, Juhász V. 6, Bleicher N. 6, Sléder 6, Imre 5. Cserék: Deme (liberó), Faragó 7, Farkas 2, Csiki, Hajdu 4. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Szombathy András:
Gratulálok a Jászberénynek!
Deme Gábor: – Lehetett látni, hogy meccsről meccsre fejlődünk, amióta Reni és Nóri beszállt a játékba és a rutinjukkal a fiatalabb játékosainkat egyre inkább felhúzzák. Ennek köszönhetően ma jó játékkal, simán győztünk. Jövő vasárnap egy igazságos, ki-ki mérkőzést játszunk a Kispest ellen, s amelyik csapat győz, elkerüli az osztályozót. Kiélezett találkozóra számítok két elszánt együttes között.

Kispest SE–CoreComm-VESC 3:1 (–13, 12, 21, 25)
Budapest,
Szent Gellért Sportcsarnok, 100 néző. V: Selega, Halász E.
KISPEST: Németh J. 2, Riczkó 23, Szabó K. 5, Dani 13, Horváth D. 12, Benedek R. 7. Csere: Veress, Horváth F. (liberók), Lisztes 2, Kőszegi 2, Törköly 1, Vigh, Nagy O. 2, Rák 2. Vezetőedző: Takács Gergely.
VESZPRÉM: Hajós 16, Sherwin 10, Miklós 6, Miller 25, Pós 3, Bozsó 3. Csere: Tóth L. (liberó), Molnár-Pintér 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Nagyon nagyot játszottak a lányok. Végre küzdöttünk együtt, egymásért. Az első szett hideg zuhanya után még inkább felértékelődik a mutatott játék, hogy volt tartásunk és hittünk a győzelemben!
Szokolikné Kalmár Judit: – Nagyon jól kezdtük az első szettet, kiemelkedően ment a nyitásfogadás és a támadás is. Ezt követően edzői hiba miatt nem a megszokott állásrendben álltunk fel, s ez sajnos annyira megzavart minket, az ellenfél pedig fellelkesült, hogy nem tudtunk a második szettben érdemi dolgot csinálni. A harmadik és negyedik játszmában nem sikerült visszahoznunk azt a formát fejben, mint ami volt az első szettben. Gratulálok a Kispest csapatának!

Az állás 4 forduló után: 1. CoreComm-VESC 13 pont, 2. Kispest SE 11, 3. Jászberény 10, 4. DSZC-Eötvös DSE 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik