Női röpi MK: először szerezett érmet a kaposvári női csapat

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 18:43
null
A bronzérmes kaposvári csapat (Fotó: MTI)
Ötszettes összecsapás végén az 1. MCM-Diamant Kaposváré lett a bronzérem a K&H Női Röplabda Magyar Kupa döntőjében, miután kétszer is hátrányból fordítva 3:2-re legyőzték az UTE-t. A kaposvári klub történetének első érmét szerezte.

Álomrajtot vettek a lilák, hiszen azonnal elhúztak 7:1-re, s bár idővel kezdett magára találni a Kaposvár is, az Újpest tartani tudta a biztonságos távolságot. A somogyi lányok elsősorban nyitásfogadásban gyengélkedtek. Amikor ebben feljavultak, azonnal szorossá tudták tenni az állást is. Szasa Nedeljkovics kritikus pillanatban nyert egy Challenget, utána viszont Horváth András kért jó ütemben időt, és végül három szettlabdájuk is volt, amelyből a másodikat Kojdová ki is használta (22:25).

A második szett úgy kezdődött, ahogyan az első, azaz meglépett az UTE, csakhogy ezúttal gyorsabban a nyomukba eredtek a kaposváriak, és előbb 11:11-nél egyenlítettek, majd 17:16-nál a vezetést is átvették és már nem is engedték ki a kezükből, sőt már az első szettlabdájukat ki is használták (25:19).

Nem omlottak össze az újpestiek, megint jól kezdték a szettet, de ezúttal nem tudtak akkora előnyt kiharcolni. Ezúttal gyorsan ledolgozta azt a Kaposvár, de most ők sem tudtak meglépni. A végjátékig egy-két pontos kaposvári vezetést mutatott az eredményjelző, ám ekkor visszavette a vezetést az Újpest, egy jókor megnyert Challenge-el két pontra került az újabb szettnyeréstől. Ezek sem várattak magukra, és végül Petőváry bombázott be egy hosszan fogadott labdát (21:25).

A kaposváriak ezúttal nem akarták a véletlenre bízni a dolgot, most nem engedték el az UTE-t, a szett közepétől kezdve pedig fokozatosan el is húztak ellenfelüktől. Végül öt szettlabdájuk is volt és mindjárt az elsőt sikerült is kihasználniuk (25:19).

Következett az ötödik szett, az újpestieknek két nap alatt immár másodszer. Az első pontot ők nyerték, de aztán sorozatban négy kaposvári pont következett. Jött is egy időkérés, időben, mert vissza tudtak zárkózni a lilák, de a térfélcserénél így is hárommal vezetett a Kaposvár. A végén pedig hét meccslabdájuk is volt, s a másodikat Helics elementáris erejű bombájával ki is használták, így a klub történetének első érmét szerezték (15:8).

NŐI RÖPLABDA, MAGYAR KUPA
A 3. HELYÉRT
1. MCM Diamant Kaposvár–UTE 3:2 (–22, 19, –21, 19, 8)
Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. V: Tillmann, Halász T.
DIAMANT: Bodovics 5, Helics 28, Kliszura 31, Kharchenko 11, Király-Tálas 4, Matics 6. Csere: Szpin (liberó), Kump, Szűcs K. 3. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
UTE: Racskovszka 14, Bezsandolszka 11, Petőváry 13, Kojdová 19, Carabali 14, Bagyinka 3. Csere: Karabaseva (liberó), Szabó L., Villám Cs. Vezetőedző: Horváth András
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– A tegnapi meccs csalódása után ki kellett tisztítani a fejeket, ami az első játszmában még nem sikerült, de aztán a másodiktól kezdve, köszönhetően az UTE-nak is, parádés meccset sikerült játszani. Ez az első érmünk, és úgy gondolom, hogy megérdemeltük, mert nagyon sokat dolgoztunk ezért.
Horváth András: – Megint sikerült belecsúsznunk egy 3:2-es mérkőzésbe. Köszönöm a stáb tagjainak, hogy sikerült a játékosokat felfrissíteni a mai mérkőzésre. Sajnálom, hogy nem sikerült bronzéremmel távoznunk, de emelt fővel hagyhatjuk el a csarnokot, mert végig küzdöttük a két napot, s ezért gratulálok a csapatomnak, a Kaposvárnak pedig a győzelemhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik