Női röpi Extraliga: Szasa Nedeljkovics lett a Nyíregyháza szakmai vezetője

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 11:57
null
Szasa Nedeljkovics (Fotó: Török Attila, archív)
Szasa Nedeljkovicsot nevezték ki szakmai vezetőnek a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatánál.

A nyírségiek szerdai bejelentése szerint a 49 éves szerbiai szakember a felnőtt együttes munkájának segítése mellett az utánpótlásban zajló edzéseket is felügyeli majd.

„Számomra nagyon fontos a kihívás, a feladat, és Nyíregyháza egy olyan város, ahol évek óta nagyon jó csapat működik és szeretik az emberek a sportágat. Most a legfontosabb, hogy január végéig úgy megerősítsük a felnőttkeretet, hogy a gárda megnyerje a magyar bajnokságot” – mondta Szasa Nedeljkovics, aki a vezetőedző, Németh Szabolcs munkáját is segíti majd.

A tavaly duplázó Nyíregyháza a mostani idényben több mérkőzésen is gyenge teljesítményt nyújtott, a játékoskereten pedig már eddig is többször változtatni kellett. A Fatum a bajnokságban hét forduló után második, a Magyar Kupa elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén pedig 3:0-ra kikapott a Szent Benedek RA otthonában, így a pénteki visszavágón bravúrra lesz szüksége a fináléba kerüléshez.

Az együttes a Bajnokok Ligája főtábláján is érdekelt, ott három kör után szettgyőzelem nélkül áll a csoportjában.

Nedeljkovics az utóbbi két idényben Kaposváron dolgozott, ahol Challenge Kupa-elődöntős és Magyar Kupa-bronzérmes volt a női csapattal. Legnagyobb sikereit Békéscsabán érte el, ahol 2015 és 2017 között kétszer nyert magyar bajnokságot és Magyar Kupát, valamint egyszer a Közép-európai Ligában is csúcsra ért. A hazai bajnokságot és kupasorozatot a Kecskemét férfi együttesével is sikerült megnyernie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik