Női röpi Extraliga: nyert a Nyíregyháza és a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2021.02.25. 20:45
A Nyíregyháza 3:0-ra nyert a Diósgyőr otthonában a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, csütörtökön. A nap másik meccsén a Békéscsaba 3:1-re győzött a Szent Benedek RA balatonfüredi otthonában.

Mindkét győztesnek egy győzelemre van még szüksége a legjobb négy közé jutáshoz. A nyírségiek párharcának harmadik mérkőzését vasárnap rendezik Nyíregyházán, a csabaiak meccse hétfőn lesz Békéscsabán.

NŐI EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ
MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Szent Benedek RA–Swietelsky-BRSE 1:3
(22, 15–, 17, 21)
Balatonfüred. V: Árpás, Varjasi.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 19, Szerényi 3, White 18, N. Szkorics 11, Vacsi 11. Csere: Fáth (liberó), M. Szkorics 1, Vukoja. Vezetőedző: Kormos Mihály.
BRSE: Vander Weide 18, Szatmári 3, Drpa 17, Konsztantinu 2, Szűcs G. 6, Koseková 1. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zsidkova 2, Glemboczki 10. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG

Kormos Mihály:
– Gratulálok a Békéscsabának, fiatal játékosaik nagyon szépen helytálltak. Megpróbáltuk kihasználni, hogy center poszton két kezdő játékosuk hiányzott. Az első két szettben jól teljesítettünk, de azt követően elfáradtunk és esett a koncentrációnk.
Tóth Gábor:
– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a harmadik játszmától vettük fel a ritmust, addig nehezen boldogultunk a lelkesen játszó hazaiakkal. A legfontosabb a győzelem és az, hogy hétfőn pontot tegyünk a párharc végére.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása:
2–0 a Békéscsaba javára.

Diósgyőri VTK–Fatum Nyíregyháza 0:3 (15,13, 13)
Miskolc. V: Soltész, Szarka.
DVTK: Kontura, Kovács E., Kiss E. 5, Beddingfield 6, Horton 8, Szajkó 2. Csere: Dömsödi (liberó), Egri, Kundrák 4. Vezetőedző: Toma Sándor.
FATUM: Najdics 1, Radosová 12, Ortiz 11, Lacombe 12, Vaszileva 13, Pintér 3. Csere: Tóth F. (liberó), Lászlop 4, Varga E. 1, Francesco. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
MESTERMÉRLEG
Toma Sándor:
– Mojca sérülése megviselte a csapatot, a legponterősebb játékosunkat veszítettük el. Azt kértem a játékosaimtól, hogy emelt fővel menjünk fel a pályára, és úgy is jöjjünk le. Azt gondolom, ez sikerült. Úgy vélem, a játék egyes periódusaiban jól teljesítettünk, a lányok igyekeztek a tudásuk maximumát nyújtani, de a Nyíregyháza ennyivel jobb volt.
Németh Szabolcs: – A mai mérkőzésen a győzelem mellett a másik célunk az volt, hogy tovább stabilizáljuk az alapjátékunkat. Úgy gondolom ez néhány apróbb hibától eltekintve sikerült. A mutatott játék alapján azt kell, hogy mondjam jó úton haladunk. Ahhoz, hogy tovább léphessünk a bajnoki elődöntőbe még egy meccset kell teljesítenünk. Vasárnap ezért fogunk küzdeni, hétfőtől pedig már a Magyar Kupa négyes döntőjére szeretnénk koncentrálni. Gratulálok csapatomnak! Köszönjük szurkolóink kitartó bíztatását és azt a sok-sok üzenetet, amely egy ilyen győzelem után érkezik csapatom számára!
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása:
2–0 a Nyíregyháza javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik