Női röpi Extraliga: idegenben egyenlített a Békéscsaba az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 21:53
A Békéscsaba 3-2-re győzött a Kaposvár otthonában a női röplabda Extraliga elődöntőjének második, szerdai mérkőzésén. Az 5–8. helyért vívott rájátszásban a Balatonfüred legyőzte az MTK-t, míg az Újpest a DVTK otthonában nyert.

A somogyiak vasárnap nagy meglepetésre 3:0-ra nyertek idegenben, a párharc első meccsén. A szerdai találkozón hasonlóan simán nyerték meg az első két szettet a csabaiak, ám a Kaposvár egyenlített.

A negyedik, majd az ötödik játszma is a minimális, kétpontos különbséggel dőlt el, a 122 perces rangadó végén a Békéscsaba örülhetett. A hazaiaknál a szerb Adela Helics 21, a vendégeknél honfitársa, Marta Drpa 25 pontot ütött.

A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart, a harmadik meccset szombaton játsszák Békéscsabán.

Az 5–8. helyért folyó rájátszásban a Szent Benedek RA házigazdaként 3:0-ra legyőzte az MTK-t, a 68 perces találkozón a vendég fővárosiak mindössze 36 pontot szereztek. A másik mérkőzésen az Újpest 3:1-re győzött a DVTK vendégeként Miskolcon

NŐI EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉS
1. MCM-Diamant Kaposvár–Swietelsky-BRSE 2:3
(–15, –13, 18, 23, –13)
Kaposvár. V: Szabó P., Tillmann.
DIAMANT: Matics 13, Bodovics 4, Helics 25, Kliszura 16, Kump 3, Király-Tálas 3. Csere: Szpin (liberó), Szűcs K. 4. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
BRSE: Vander Weide 18, Pekárik 10, Drpa 27, Glemboczki 19, Grudina 11, Koseková. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics: – Amit az első két játszmában produkáltunk az nem volt elég. Örülök, hogy megmutattuk az erős oldalunkat és sikerült visszahozni a mérkőzést. Sokáig partiban voltunk az ötödik játszmában is de 10:10 után három hibát is vetettünk, amit egy ilyen meccsen nem szabad megengedni. Szombaton hasonlóan izgalmas jó meccsre számítok.
Tóth Gábor: – Nagyon jól kezdtünk, aztán a harmadik játszmában dekoncentrálttá váltunk, elment a fókuszunk, ezzel felépítettük az ellenfelünk játékát. Nagyon izgalmas találkozó volt, ahol a legfontosabb pillanatokban helyén volt a szívünk. Fontos győzelmet arattunk, megnyernünk, ami azt jelenti, hogy újra nálunk a pályaelőny.
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

AZ 5-8. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Szent Benedek RA–MTK Budapest 3:0 (6, 16, 14)
Balatonfüred. V: Árpás, Soltész.
SZBRA: Herbin-Baker 5, Szevarika 11, Szerényi 8, Váldez 14, M. Szkorics 11, Vacsi 8. Csere: Fáth (liberó). Vezetőedző: Kormos Mihály.
MTK: Szerencsés-Miklai 3, Papp 3, Vezsenyi 6, Godó 4, Kilyénfalvi 3, Durst 1. Csere: Szalai (liberó), Lesi 3, Berkó L., Borsos 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Kormos Mihály:
– Nagyon szépen és jól játszottunk. Meghatározó volt a mérkőzésen, hogy a nyitásunk és a nyitásfogadásunk rendkívül stabil volt. Ez egyértelműen meghatározta a játékunkat, mert ki tudtuk venni a centerjátékot a másik oldalról. Két szakasz volt a mérkőzésen, amikor elvesztettük a türelmünket és fegyelmezetlenek voltunk, de összességében tartottuk azt, amit megbeszéltünk. Öröm volt edzőnek lenni ezen a mérkőzésen. A neheze azonban most jön, a harmadik meccs 2-0-nál mindig a legnehezebb.
Leiszt Máté: – Nagyon szerettünk volna egyenlíteni a párharcban, de már a mérkőzés legelején hibát hibára halmoztunk, görcsösen játszottunk. Emiatt nagyon lefagytak a lányok, és a játékunk semmilyen eleme nem működött.
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Szent Benedek RA javára.

DVTK–UTE 1:3 (20, –23, –23, –19)
Miskolc. V: Szarka, Vári.
DVTK: Kontura 6, Kovács E. 3, Kiss E. 8, Beddingfield 16, Horton 20, Szajkó 7. Csere: Dömsödi (liberó), Kundrák 14, Egri, Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
UTE: Szabó L. 17, Bezsandolszka 12, Petőváry 8, Kojdová 22, Carabali 13, Bagyinka 1. Csere: Karabaseva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Toma Sándor:
– Gyökeresen más meccset játszottunk, mint vasárnap. Jól küzdöttünk, sikerült nyomás alatt tartani az erős újpesti csapatot, büszke vagyok a lányokra. Öt miskolci volt a pályán szinte folyamatosan, azt gondolom, ez példaértékű.
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–0, az UTE javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik