Női röpi Extraliga: győzött a Kaposvár, az MTK és a Szent Benedek RA is

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.06. 20:24
null
A Kaposvár, az MTK és a Szent Benedek RA került előnybe (Fotó: AFP – illusztráció)
Helyosztókat rendeztek a női röplabda Extraligában. A párharcok első mérkőzésén az 1.MCM-Diamant Kaposvár a Vasas Óbudát, az MTK Budapest a DVTK-t győzte le 3:0-ra, míg a Szent Benedek RA az UTE felett aratott 3:1-es sikert.

 

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
1.MCM-Diamant Kaposvár–Vasas Óbuda 3:0
(15, 22, 18)
Kaposvár. V:
Tillmann, Horváth M.
KAPOSVÁR: Király-Tálas 2, Matics 9, Bodovics 6, Helics 14, Kliszura 12, Kump 8. Csere: Szpin (liberó), Kalmár, Szedmák, Szűcs K. 2. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Török K. 6, Strunjak 8, Fábián, Zernovic 2, Jota 8, Popovic-Gamma 7. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 6, Caliskan 5, Takács D., Windisch 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics: – A sorozatot úgy kezdtük, ahogy elképzeltük. Minőségi döntéseket hoztunk a mérkőzés végéig. Volt egy hullámvölgyünk a második szett végén, amikor a Vasas fel tudott zárkózni, szerencsére sikerült időben megállítani. A második meccs biztosan szorosabb lesz, amire megfelelően fel is fogunk készülni.
Jakub Gluszak: – Gratulálok a Kaposvárnak, amely sokkal jobban játszott ma. Biztos vagyok abban, hogy mi nem fogunk még egyszer ilyen rossz teljesítményt nyújtani.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Kaposvárjavára.

AZ 5. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Újpesti TE–Szent Benedek RA 1:3
(–25, –25, 10, –21)
Szilágyi utca. V:
Árpás, Szabó P.
UTE: Szabó L. 3, Bezsandolszka 11, Petőváry 11, Kojdová 14, Carabali 11, Bagyinka 9. Csere: Karabaseva (liberó), Racskovszka 10, Manninger. Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Herbin-Baker 6, Sevarika 14, Szerényi 7, White 9, Váldez 22, Vacsi 8. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vukoja, N. Skorics 3, Araczki 1. Vezetőedző: Kormos Mihály.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– A mai mérkőzésnek nem sikerült megtalálnunk a ritmusát, úgyhogy az a legfontosabb, hogy pénteken erre ráleljünk, illetve a nyitásainkat agresszívvá kell tennünk, mert azok ma egy kicsit puhák voltak és pontatlanok voltunk.
Kormos Mihály:
– Nagyon küzdelmes meccs volt, Marija Skorics megsérült, így át kellett alakítanunk a csapatot, ami még csak hellyel-közzel működött, döcögött a játékunk. Rengeteg nyitás- és nyitásfogadás-rontásunk volt, megbeszélt taktikai dolgokat néha elfelejtettünk, akadtak kommunikációs problémák is. A legrosszabb azt volt látni, hogy 10-15 könnyű labdát nem tudtunk bejátszani. Ezzel együtt küzdelmesen nyerni tudtunk, ami óriási dolog, mert az Újpest nagyon jó csapat, amely topgárdákkal volt versenyben, és kevésen múlt, hogy nem az elődöntőbe került. Így ez egy nagyon szép győzelem volt.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szent Benedek javára.

A 7. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 3:0
(23, 22, 23)
Budaörs. V: Jámbor, Halász E.
MTK: Berkó L. 2, Szerencsés-Miklai 18, Papp 11, Vezsenyi 22, Godó, Kilyénfalvi 7. Csere: Szalai (liberó), Durst, Lesi 1, Dani 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DVTK: Egri 4, Szajkó 6, Kontura 3, Horton 19, Kiss E. 8, Beddingfield 6. Csere: Dömsödi (liberó), Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Fontos volt, hogy ezt a mérkőzést győzelemmel abszolváljuk. A játékban voltak szép dolgaink, de hullámvölgyek is, időnként buta hibákat vétettünk. A legfontosabb azonban továbbra is a győzelem, egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz. A következő meccsen Miskolcon még nagyobb küzdelem vár majd ránk.
Toma Sándor: – Sajnálom, hogy nem tudtunk szettet nyerni, ebben a felállásbannagyon nagy fegyvertény lett volna. Örülök, hogy Egri Klaudia szélsőütő poszton tisztességgel megoldotta a feladatát. A végjátékokban hiányzott az a rutin, amivel be tudtuk volna fejezni a szetteket. Annak örülök, hogy nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelünket, hiszen minden játékrészben vezettünk is. Nagy taktikai csata zajlott a pályán, a lányok mindent beleadtak, ez példaértékű. Bízom abban, hogy a folytatásban még jobb játékot fogunk tudni nyújtani.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az MTK javára.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik