Női röpi El: törölték a minszki fordulót, borult a mieink programja

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 11:43
A Fehéroroszországban kialakult politikai helyzet miatt az Európa Röplabda Konföderáció (CEV) törölte a női Arany Európa Liga C-csoportjának – ebben szerepel az Európa-bajnoki részvételt kiharcoló magyar válogatott is – jövő heti, minszki fordulóját. Helyette a csapatok maradnak Prágában és szerdától péntekig ott játsszák le a második kört.

Változtak a mostani hétvégén a mérkőzések kezdési időpontjai és sorrendje is, miután a fehéroroszországi légtérzár miatt a válogatottjuk nem ér időben a cseh fővárosba. Így a mieink pénteken 17 órakor Horvátország ellen lépnek pályára, s ezen a napon ez lesz az egyetlen mérkőzés.

A fehéroroszokkal szombaton játszik majd válogatottunk 19 órakor (ezen a napon 16 órától lesz a cseh–horvát meccs), vasárnap pedig ugyancsak 19 órától a házigazda csehek következnek, valamint ekkor rendezik a horvát–fehérorosz mérkőzést (16:00), míg a cseh–fehérorosz találkozóra hétfőn (17:00) kerül sor. A jövő heti fordulónak még nincs meg a pontos programja.

 

RÖPLABDA, NŐI ARANY EURÓPA-LIGA
1. FORDULÓ, PRÁGA (CSEHORSZÁG)

05.28 17:00 Magyarország–Horvátország
05.29 19:00 Fehéroroszország–Magyarország
05.30 19:00 Magyarország–Csehország

A magyar női röplabda-válogatott Európa-liga kerete:
Feladók:
Bleicher Réka (Alba Blaj – Románia), Bagyinka Fanni (Újpesti TE)
Ütők: Kiss Gréta (Vasas Óbuda), Németh Anett (Coastal Carolina – USA), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Takács Doroti (Vasas Óbuda), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Centerek: Bodovics Hanna (1. MCM-Diamant Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux – Franciaország), Papp Orsolya (MTK Budapest), Pekárik Eszter (Swietelsky-BRSE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik