Női röpi El: Azerbajdzsán visszalépett, Ukrajnába nem utaznak a mieink

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 15:40
null
Azerbajdzsán visszalépett, Ukrajnába nem utaznak a mieink (Fotó: Földi Imre)
Azerbajdzsán visszalépett, míg az ukránok ellen mindkét mérkőzését hazai pályán játssza az Európa-liga arany divíziójának csoportkörében a magyar női röplabda-válogatott.

 

Az európai szövetség honlapja szerint a nemzeti csapat az eredeti, május 25-i kezdés helyett az azeri csapat visszalépése miatt csak három nappal később, a románok ellen, a Tüskecsarnokban kezdi a sorozatot, ahol további két összecsapást is vív: június 2-án „idegenben”, június 4-én pályaválasztóként csap össze az ukránokkal.

A német Andreas Vollmer irányította együttes – a szakembert március végén nevezték ki a válogatott élére – június 8-án, Alexandriában, a románok elleni idegenbeli találkozóval zárja a sorozatot.

Az Európa-ligában a visszalépések és kizárások miatt az eredetileg tervezett 12 helyett csak kilenc csapat indul, ezeket három csoportba sorsolták, a csoportelsők automatikusan bejutnak a négyes döntőbe.

A június 18-19-i final four rendezését eredetileg az ukránok kapták, ám a háborús helyzet miatt kérdéses, hol lesz a végjáték, amelynek a házigazda automatikusan résztvevője lesz.

A versenysorozat győztese 125 ezer euróval gazdagodik, továbbá részt vehet a jövő nyári Challenger-kupán, amelynek aranyérmese egy évvel később az elitet felvonultató Nemzetek Ligájában szerepelhet.

NŐI EURÓPA-LIGA, ARANY DIVÍZIÓ
C-CSOPORT

Május 28., szombat
17.00: Magyarország–Románia, Budapest, Tüskecsarnok
Június 2., csütörtök
18.00: Ukrajna–Magyarország, Budapest, Tüskecsarnok
Június 4., szombat
18.00: Magyarország–Ukrajna, Budapest, Tüskecsarnok
Június 8., szerda
16.00: Románia–Magyarország, Alexandria

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik