Női röpi CEV-kupa: a Vasas kikapott a negyeddöntőben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 21:30
A Vasas Óbuda 3:0-ra kikapott a házigazda Obrenovactól a női röplabda CEV-kupa negyeddöntőjében szerdán, ezzel búcsúzott a sorozattól – írja az MTI.

A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő óbudai együttes kedden óriási csatában, 0:2-ről fordítva, 140 perc alatt győzte le az orosz élvonalban edződő fehérorosz Mincsanka Minszket, így Jakub Gluszak, a csapat lengyel vezetőedzője szerda délelőtt nem is tartott edzést lányainak a szerbiai, buborékos rendszerű tornán.

Az első játszmában – talán pont emiatt is – nehezen lendült játékba a Vasas, és bár a játékrész derekán mínusz ötről mínusz egyre visszajött, a remekül mezőnyöző hazai együttes összességében simán került előnybe. A második szettben már jobban röplabdázott a magyar bajnok, a horvát klasszis Sanja Gamma vezérletével egyre inkább megtalálta a rést a hazaiak védekezésén. A végjátékban előnyben is volt a később két szettlabdát hárító Vasas, de a házigazda így is megduplázta az előnyét.

A harmadik felvonásban is a szerencsével sem hadilábon álló Obrenovac irányított, a budapesti együttes láthatóan egyre jobban elfáradt, Gamma mellett ezúttal nem volt senki, aki extra teljesítményt nyújtott volna, s ez az európai kupabúcsút jelentette a Vasas számára.

A sorozatban még a Békéscsaba érdekelt, a viharsarkiak januárban vagy februárban játsszák nyolcaddöntőjüket az olasz Monza ellen. A Nyíregyháza a koronavírus-járvány miatt korábban visszalépett a CEV-kupától.

NŐI RÖPLABDA CEV-KUPA
Tent Obrenovac (szerb)–Vasas Óbuda 3:0
(20, 24, 19)
Obrenovac. V: Szirakov (bolgár), Ristovski (észak-macedón).
OBRENOVAC: Jaksics 4, Lazics 10, Petrovics 4, Mitrovics 19, Cvetkovics 8, Maleszevics 12. Csere: Gocsanyin (liberó), Mijatovics, Szusics, Pakics 2. Vezetőedző: Milan Grsics.
VASAS: Török 7, Kalicsanyin 4, Popovic-Gamma 22, Kiss G. 2, Strunjak 5, Nogueras 2. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Fábián 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak: – Ellenfelünk sokkal jobban röplabdázott ma nálunk, belőlünk pedig mentálisan és fizikálisan is nagyon sokat kivett a Mincsanka elleni találkozó. Az Obrenovac agresszívan nyitott és támadott, mi pedig nem találtuk meg a győzelemhez vezető utat. Összességében büszkének kell lennünk, mert megmutattuk, hogy tudunk nagyszerűen röplabdázni, a továbbiakban ezt kell kamatoztatnunk a magyar sorozatokban. Gratulálok a csapatomnak a két napon nyújtott teljesítményéért.


(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik