Férfi röplabda Extraliga: megint a Fino vezet az elődöntőben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 20:37
null
Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország
A férfi röplabda Extraliga elődöntőének harmadik mérkőzésére került sor a Fino Kaposvár és a GreenPlan-VRCK párharcában. A házigazda somogyiak ezúttal sokkal magabiztosabban nyertek, mint az első találkozón és így már 2–1-re vezetnek a párharcban.

 

A két csapat első találkozója hatalmas, 157 perces csatát és kaposvári győzelmet hozott, a somogyiak hét mérkőzéslabdát hárítva, a döntő szettet 27:25-re megnyerve kerültek előnybe. Ezt követően a második, kazincbarcikai összecsapáson a borsodiak mindössze 75 perc alatt győztek és egyenlítettek.

A harmadik találkozón az első tíz hazai pontból nyolc barcikai hibából született, amikor azonban a vendégek csökkentették rontásaik számát, azonnal átvették a vezetést. Precízebb játékának köszönhetően sokáig előnyben is volt a VRCK, de az argentin Ruben Wolochin edzette Kaposvár tudott emelni a játéka színvonalán, és a kubai center Jose Antonio Sandoval Rojas vezérletével előnybe került (25:23).

A második felvonást a Magyar Kupa-ezüstérmes borsodiak kezdték jobban, a játékrész elején kialakított négypontos előnyükkel jól gazdálkodtak. A szett derekán a vendégek elsősorban Bibók Balázs remeklésének köszönhetően tartották a különbséget, és bár néhány hibával közelebb hozták ellenfelüket, a hajrában Bibók mellett a válogatott Blázsovics Péter is jól teljesített, ami egyenlítést jelentett Toronyai Miklós együttesének (21:25).

A harmadik szett ellentétes forgatókönyv szerint alakult, a somogyiak ugyanis a szintén válogatott Bögöly Gábor, valamint a bosnyák Marko Milovanovic pontos befejezéseinek köszönhetően hamar elhúztak. A VRCK nyitásfogadása rendkívül gyenge volt, a vendégek szinte képtelenek voltak normális támadást felépíteni, Toronyai pedig majdnem a teljes kezdőcsapatát lecserélte, tálcán kínálva a szettet a házigazdának (25:11).

A negyedik felvonás elején a Kaposvár, majd később a Kazincbarcika követett el egymás után több ki nem kényszerített hibát is. Hazai oldalon több jó egyéni teljesítmény is akadt, a vendégeknél azonban a csapat hétfői legjobbja, Bibók egyre pontatlanabbul játszott, így folyamatosan nőtt a kaposvári előny. A borsodi együttes a hajrában sem tudott újítani, így újfent hátrányból várhatja a következő, számára hazai összecsapást (25:19).

RÖPLABDA, FÉRFI EXTRALIGA-ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:
Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK
3:1 (23, –21, 11, 19)
Kaposvár Aréna, 287
néző. V: Tillmann, Horváth M.
FINO: Ouyachi 2, Milovanovics 17, Bögöly 14, Sandoval 16, Garchet 2, Hubicska 12. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. 1, Radovics, Vasquez 1. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
GREENPLAN-VRCK: Moraes 5, Páez 3, Ciupa 4, Juhász 8, Bibók 15, Blázsovics 10. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Péter B. 1, Szabó D. 8, Árva 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Ruben Wolochin:
– Erről szól ez a párharc, éppen kinek van jobb napja. Szerintem óriási jelentősége van az utazásnak, öt-hat óra buszozást követően nagyon nehéz játszani magas szinten.
Toronyai Miklós: – Láb nélkül és önkényesen nem lehet röplabdázni. Karrierem során játszottam néhány fontos mérkőzést, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy egy győztes mérkőzés után így teljesítsen egy csapat, mint most mi. Játszani kell!
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Fino Kaposvár javára.

(MTI/NSO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik