Férfi röplabda El: kikaptak a mieink Finnországban

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 19:26
null
Blázsovics Péter 12 pontig jutott (Fotó: MRSZ)
A négyes döntőben házigazdaként már biztos résztvevő magyar férfi röplabda-válogatott 3:0-ra kikapott Finnországban az Európa-liga Ezüst divíziójának nyitányán – írja az MTI.


Koch Róbert csapatának (34.) a B-csoportban az európai rangsorban sokkal előrébb járó rivális (12.) otthonában nem jött össze a bravúr, nem tudott játszmát nyerni.

A finneket azért sorolták vissza a második vonalnak számító Ezüst divízióba, mert tavaly a koronavírus-járvány miatt visszaléptek a sorozattól.

A mezőny legeredményesebbje a hazaiak ütőjátékosa, Antti Sakari Mäkinen volt 21 ponttal, a mieinknél Blázsovics Péter 12 pontig jutott.

A két együttes június 12-én a Tüskecsarnokban is összecsap egymással, a június 18-19-i, budapesti négyes döntőnek pedig mindkét válogatott biztos résztvevője.

RÖPLABDA
FÉRFI EURÓPA-LIGA, EZÜST DIVÍZIÓ
Finnország–Magyarország 3:0
(20, 17, 16)
Akaa, 996 néző. V: Suhhova (észt), Hakkarainen (finn)
FINNORSZÁG: Lankinen 2, Mäkinen 21, Porkka 5, Jokela 13, Ronkainen 12, Savonsalmi 5. Csere: Köykkä (liberó), Marttila. Szövetségi kapitány: Joel Banks.
MAGYARORSZÁG: Magyar, Horváth K. 8, Szabó A. 10, Pesti 3, Blázsovics 12, Gacs 1. Csere: Bozóki, Bán (liberók), Kovács Z. 5, Tomanóczy 2. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
Edzői értékelés
Koch Róbert: – A vártnak megfelelően nálunk jóval erősebb, dinamikus csapattal játszottunk, ami minden játékelemben a fejlődésünket szolgálta. Ez az a stílus, amit pár éven belül meg kellene valósítanunk. Komoly labdaérzék, megoldáscentrikus, intelligens támadójáték, amit fiatal kortól gyakorolni kell. A mai modern röplabdában kevés az egyes sánc, a megoldások széles skáláját kell alkalmazni. Számok tekintetében két szettig hoztuk azt, amit tudunk, a saját határokat egyelőre nehezen lépjük át. Viszont egy tét nélküli mérkőzésen sokkal bátrabb játék az elvárható. Én gratulálok a fiúknak, dolgozunk tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik