Férfi röpi Extraliga: a Kazincbarcika jutott a felsőházba

Vágólapra másolva!
2023.01.22. 19:52
null
Győzött a Kazincbarcika (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)
A Kazincbarcika 3:0 arányban legyőzte a vendég Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának vasárnapi utolsó fordulójában, így a középszakaszban a felsőházban folytathatja. A DEAC és a Kecskemét is magabiztosan nyert.

A találkozó tétje az volt, hogy ki játszhat a legjobbak között – megszerezve ezzel a negyeddöntős pályaelőnyt –, illetve ki kényszerül a mezőny második felének csapataival csatázni a következő szakaszban.

A DEAC győzelmével csatlakozott a címvédő Pénzügyőrhöz, az újonc MÁV Előréhez, valamint a Vegyészhez a felsőházban.

A jövő hétvégén kezdődő középszakaszban az 1–4. helyezettek, illetve az 5–8. helyezettek egymás között egy újabb oda-vissza kört – azaz csapatonként hat mérkőzést – játszanak. A középszakaszba az együttesek magukkal viszik az alapszakaszban megszerzett pontjaikat, a rájátszás előtti végeredmény így összesen 20 mérkőzés után alakul ki.

A playoffba minden együttes bekerül, ott a párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz, 14. forduló
GreenPlan-VRCK
–Fino Kaposvár 3:0 (19, 21, 16)
Kazincbarcika, 350 néző. V: Horváth M., Szabó P.
VRCK: Reffatti 4, Moraes 7, Páez 4, Blázsovics 14, Juhász 7, Szabó D. 11. Csere: Kiss M. (liberó), Tarabus, Péter M. 1, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
FINO: Hubicska 6, Iván B. 5, Kalmár 11, Bögöly 8, Lescay 5, Mancsev 1. Csere: Bozóki (liberó), Hernandez, Tóth K., Donisthorpe 1, Fenyvesi B. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– Gratulálok a csapatomnak, minden játékosnak. Az alapszakasz második felét nézve megérdemelten jutottunk be a négy közé, nagyot mentek a fiúk. Ki-ki meccset játszottunk, ennek megfelelő hőfokú volt a találkozó, komoly tétje volt, kicsit idegesek is voltak a csapatok. Mi azonban jókor tudtunk megnyugodni, jól védekeztünk.
Szlobodan Prakljacsics: – Gratulálok a Barcikának! Sajnos amíg magunkat nem győzzük le, addig nagyon nehezen tudunk megverni egy olyan csapatot, mint a VRCK. A kupaelődöntőre össze kell szednünk magunkat.

DEAC–Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (13, 20, 16)
Debrecen, DESOK Sportcsarnok, 213 néző. V: Villás, Sík.
DEAC: Bagics 1, Moret 13, Tóth A. 2, Willian 13, Kiss I. 7, Almora 20. Csere: Bán (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
KISTEXT: Óhidi 1, Gebhardt N. 9, Novoszelov 10, Fazekas 4, Báder 2, Kocsondi 2. Csere: Lassu (liberó). Vezetőedző: Tamás Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– Az előzetes várakozásainknak megfelelően sikerült győzni a Kistext ellen, jó játékkal, magabiztosan. Ezzel a győzelemmel az alapszakasz végén a második helyet sikerült megszereznünk. Ez az eredmény a csapatjáték diadala, gratulálok a csapatnak!
Tamás Zoltán: – Ebben a felállásunkban is többet kellet volna kihoznunk a mai meccsből.

MAFC-BME–Kecskeméti RC 0:3 (-23, -12, -16)
Folyondár utca, 70 néző. V: Halász E., Tillmann.
MAFC: Bandi B. 1, Kunert 9, Bandi O. 3, Szabó B. 7, Sebestyén 3, Kulcsár 6. Csere: Tepszis (liberó), Gyenes 1, Szappanos D., Szávai 1, Csépke 1. Vezetőedző: Pápai Péter.
KECSKEMÉT: Baserio 13, Keen 4, Fundora 3, Boldizsár 10, Argilagos 17, Farkas P. 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kecskeméti 3, Balla. Vezetőedző: Nagy József.
MESTERMÉRLEG
Pápai Péter:
– Az első szettben nagyon szépen játszottak a srácok, kevesen múlt a szettgyőzelem. A második szettől fejben elfáradtunk, emiatt az ellenfél gyorsan el tudott lépni több ponttal, amit nem tudtunk visszahozni. Minél több meccset játszunk, annál jobban fogunk összeszokni.
Nagy József: – Egy kicsit darabosan indult számunkra a mérkőzés, de végül sikeresen abszolváltuk a feladatot.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik